Здраве и красота

Здравен хороскоп – 11-17 януари 2010

09.01.2010г. / 09 44ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 11-17 януари 2010

На 11 и 12 януари Луната все още е намаляваща и позволява оперативните намеси, с изключение на операциите на черния дроб, кръвоносната система, тазобедрените стави и кръста. Дните са подходящи за лечение и профилактика на изброените органи и системи. Не се препоръчват кръвопреливания и кръвопускания, поради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в знака Стрелец.

На 12 януари аспектите на планетите са по-неблагоприятни за Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а най-вече за родените през третата декада на знаците. Предразположени сте към нервно напрежение, нарушение в кръвообращението, болки в областта на тазобедрените стави, спазми в бедрените мускули, жлъчни колики. Не се преуморявайте и игнорирайте дразнителите. Бъдете внимателни при шофиране, при работа с огнестрелно оръжие, електрически уреди, газови бутилки и печки, защото аспектите предразполагат към инциденти. Да не се натоварват кръста и бедрата.

На 13 януари, в часовете между 04.43 и 06.54 Луната ебез курс”. Това са доста ранни часове, но все пак работещите и шофиращите в тези часове да бъдат внимателни. Когато Луната не прави никакви мажорни аспекти с останалите планети до напускането на знака има опасност да се допускат грешки и инциденти поради разсеяност.

В 06.55 часа на 13 януари Луната навлиза в знака Козирог, където ще остане до 15 януари включително. На 13, 14 и 15 януари не се препоръчват операции най-вече на костите и ставите, гръбначни и гръбначно-мозъчни интервенции; лумбални, костно-мозъчни, стернални и ставни пункции, лумбална анестезия, ваденето на зъби. Дните са благоприятни за лечебно-профилактични процедури свързани с костите, ставите, гръбнака, кожата.

На 14, 15 и 16 януари не се препоръчват никакви оперативни намеси, тъй като на 15 януари е Новолуние и Слънчево затъмнение. Луната е под лъчите на Слънцето, а в случая има и затъмнение, което оказва по-силно влияние върху процесите в организма. Ако операцията не е наложителна, желателно е да бъде отложена за след 16 януари. Енергетиката на човешкия организъм по време на Новолуние е около своя минимум и работоспособността е намалена. През тези три дни или поне само на 15 януари (по време на Новолунието и затъмнението) ще се отрази благоприятно на организма ви, ако проведете лечебно гладуване в рамките на 24 часа. Консумацията само на минерална (преварена) вода и/или билков чай – минимум 3 литра за 24 часа, ще изчисти организма ви от токсините натрупани по време на празниците. Ще свалите и някой друг килограм, което се отразява добре както на външния ви вид, така и на здравето ви. Ако гладувате за първи път, може да почувствате световъртеж, главоболие и отпадналост, но ден-два след това ще се чувствате като преродени. А ако провеждате на всяко Новолуние и Пълнолуние 24 часовото гладуване, ще премахнете много от болежките си. Разбира се, трябва да се съобразите преди всичко със здравословното си състояние. Ако имате заболявания, трябва задължително да се консултирате с лекар-специалист преди да започнете гладуването. Онези от вас, които не могат да издържат на пълен глад, може да хапват плодове или прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове (но не подсладени).

13 януари е неблагоприятен ден за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и най-вече за Козирог, а 14 януари – за родените през втората декада на същите знаци. При болните и възрастни хора са възможни болки в гърба, костите и ставите, жлъчни колики, зъбобол, хипертонични кризи, затруднено уриноотделяне при болните с бъбречни заболявания. При други представители е възможно засилване на безпокойството, маниакално поведение, депресивност, проблеми със слуха и зрението, простуди. На 13 януари аспектите предразполагат към сериозни пътнотранспортни произшествия, аварии на технически съоръжения, инциденти в мини и в планината, природни катаклизми. Знакът Козирог се свързва с костите и ставите, затова бъдете внимателни за травми, измръзвания и счупвания на крайници. На този ден учениците и младежите от изброените знаци и особено родените през декември Козирози да избягват групови или без родителски контрол излети в планината. Меркурий се свързва с младежта, а положението му в знака Козирог, в съвпад с Луната и Плутон при непредпазливост може да доведе до инциденти с млади хора или ученици.

На 15 януари, както вече споменах, има Слънчево затъмнение, което винаги се случва по време на Новолуние. Не е задължително влиянието на Слънчевите затъмнения да е неблагоприятно. Най-силно влияние оказва, когато е в съвпад на 1-2 градуса със светилата, друга важна планета или точка (куспида) в рождения ви хороскоп. Дали ще бъде положително или отрицателно влиянието, зависи от аспектите на планетите от затъмнението към рождените планети. Обикновено събитията се случват няколко седмици или месеци след затъмнението. Да се грижат за здравето си и да се предпазват от травми и инциденти родените най-вече на 14, 15 и 16 януари.

На 15 януари, в часовете между 11.02 и 19.17, Луната ебез курс”. Този ден е петък и много хора ще пътуват по пътищата на България. Спазвайте правилата за движение и най-важното – да сте добре отпочинали и трезви зад волана. Възможно е влошаване на времето и заледяване на пътната настилка.

На 15 януари в 19.18 часа Луната влиза в знака Водолей, където ще бъде до 17 януари включително. От 16 януари Луната е в Първа Лунна фаза и постепенно започва да нараства. През следващите две седмици е желателно да извършвате операции само ако е наложително. По време на растяща Луна хората са по-податливи на възпалителни процеси, усложнения и кръвотечения. Процесът на възстановяване също може да бъде по-бавен. Но това зависи предимно от личния хороскоп на всеки човек. Когато операциите не могат да бъдат отложени, добре е да се съобразите със знака на Луната и органите, които управлява.

16 и 17 януари са почивни и не са оперативни дни, но ако се наложат спешни операции на апендикса, вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените или сухожилията, задължително се изисква повторна обработка на раните или допълнителни действия за предпазване от усложнения в ден, подходящ за целта според знака на Луната. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи и процедури за подобряване на кръвообращението.

16 януари е неблагоприятен ден за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. При болните и възрастни хора са възможни сърдечни аритмии, хипертонични и апендицитни кризи, болки в ставите, гърба, нервно напрежение, главоболие и температурни състояния. Пазете се от простуди, подсилете организма с витамини и други добавки. Не преуморявайте очите с четене и работа на компютър, избягвайте продължителното стоене на крак. При студено време краката да са топло обути и с шапка на главата.

17 януари е неблагоприятен ден за родените през втората и третата декада на същите знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. При вас са възможни засилена чувствителност, неустойчиви емоции, нарушения в обменните процеси, ревматични болки, алергии, повишено кръвно налягане. Всички представители на изброените знаци (от трите декади) е добре да предпазват костите на пищяла от травми и счупвания, както на 17, така и на 16 януари. Ако ви предстои пътуване, шофирайте внимателно, не прекалявайте с алкохола и не сядайте зад волана пили.

На 17 януари православната църква почита паметта на преподобния Антоний Велики. Антоновден е известен още и като ден на предпазването от заразни болести. Направете питка, намажете я с мед и раздайте на децата за здраве. Бъдете здрави и честито на именниците!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – януари 2010

Коментирай