Зелено

Отървете се от мухъла!

Без токсични препарати

28.03.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Не се нуждаете от професионална помощ, за да се отървете от мухъла! Можете да се справите съвсем сами с досадния и вреден натрапник, който освен това и загрозява стените и мебелите ви!

Има няколко ефективни начина да го направите, без да ползвате токсичните химикали и препарати. Живейте и дишайте в здравословен дом!

Сапун + вода!

Сапунът и водата са ефикасен начин за премахване на мухъла, колкото и съмнително да звучи. Надали някой би се сетил да се довери на двете най-прости неща в домакинството, но тази комбинация работи. Всичко, което трябва да направите, е да изтъркате засегнатия участък добре със сапунената вода. След това изплакнете. Ако имате мухъл по латексовите си стени – не употребявайте този метод! Латексът е водноразтворим!

Белина

Хлорът в белината е добро решение за премахването на всякакви форми на мухъла. Белината съдържа натриев хипохлорид, който има силни окислителни свойства. Този химичен разтвор съдържа силна антибактериална, стерилизираща и дезинфекцираща функция.

Смесете една чаша белина в 3-4 литра вода. Разтвора налейте в бутилка с пръскащ механизъм. Напръскайте засегнатите места. Важно е да се знае, че разтворът не може да се използва върху дърво, плат и метал.

Свързани статии

Масло от чаено дърво

Звучи като средство за козметични и спа процедури – да, така е! Тази необичайна съставка, обаче, е полезна и в борбата с мухъла. Маслото от чаено дърво има силно антибактериално действие, освен това е антисептично и антивирусно средство.

Всичко, от което се нуждаете, е да разтворите 1 чаена лъжица масло от чаено дърво в 2 чаши чиста вода. Поставете разтвора отново в бутилка с пръскащ механизъм и напръскайте петната от мухъл. Това решение е удобно за почти всички видове тъкани и повърхности. Напръскайте шкафовете, стените, мебелите, дори дрехите! Миризмата от чаено дърво е силна, затова проветрете добре.

Винен оцет

Оцетът е много полезно средство за много неща в домакинството. Той е прекрасен начин да почистим дома по нетоксичен начин. Използвайте винения оцет в неговата чиста форма, без да го смесвате с вода или нещо друго. Той е способен да убие около 85% от мухъла, което го прави доста ефективно решение в домашни условия!

Коментирай
6 rate up comment 2 rate down comment
ти ( преди 9 години )
Ще споделите ли как точно се нанася оцета върху стената? Трябва ми нещо за премахване на мухъл върху стена с тапети без да ги свалям. Не ме е грижа за тапетите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
От Редакцията: ( преди 9 години )
Благодарим за забележката! Неволни грешки се случват. Хубавото е, че тази е поправима.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 1 rate down comment
az ( преди 9 години )
Белината почти има водороден пероксид. Кой ги пише тея простотии. Белината съдържа натриев хипохлорит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар