Козметика и грим

Козметика от природата или живот в хармония

25.02.2005г. / 10 07ч.
Аз жената
Козметика от природата или живот в хармония

Естественият стремеж към хармония, душевно равновесие и физическо здраве ни кара да се обърнем отново към природата. Грижата да постигнем тази хармония се превръща в удоволствие, сетивна наслада и възможност за отмора.

Продуктите за тяло "Nature Wonders" съдържат успокояващи минерали, обогатени с подхранващи вещества, билкови екстракти и масла, богати на витамини. Те възстановяват младежката жизненост и свежест на кожата, зареждат тялото с енергия и оставят приятно чувство за спокойствие.

Продуктите за вана "Nature Wonders" променят изцяло схващането за ваната като място за къпане. Тя се превръща в убежище, бягство от действителността, място за медитация, минерална баня, любовно гнездо…

Серията душ-гелове и лосиони за тяло Ikebana също предлагат разнообразие от плодови аромати, придаващи младежка свежест на кожата.

Тенденцията да се черпи енергия, красота и вдъхновение от природата намира отражение и в продуктите на родните производители. Фирма “Българска роза – Карлово” за първи път предлага натурални води от градински чай, лавандула, мента и лайка като тоници за лице.

Природосъобразният начин на живот става мода, а козметиката на бъдещето е изцяло натурална, това е мотото на фирма Segieff, производител на “жива храна” за кожата – козметика от плодове и зеленчуци. “Вкусните” кремове за лице са от киви, портокал, грейпфрут, череша, тиква, морков, дюля, лимон, краставица, магданоз. Към тази тенденция се присъединяват и Евтерпа с уникалният си доматен крем.

Природата е извор на живот, здраве и младост, козметиката със соли и кал от Мъртво море – "Mineral Beauty System" го доказва. Тя прави кожата млада и жизнена, като същевременно допринася за лекуването на голям брой заболявания. Мъртво море или “Морето на живота” има висока концентрация на минерални вещества и соли с доказан терапевтичен ефект от дълбока древност.

Новата серия маски на "Refan" са най-доброто средство за подмладяване на кожата и предпазването й от негативните външни влияния. Антистрес маските са най – добрата стратегия за лъчезарност, която предлага младост и красота само в три стъпки: глинена почистваща маска с моринга, хидратираща маска с ябълка и лимон и ревитализираща маска с маслина.

За релаксация и освобождаване от натрупаната отрицателна енергия от “Българска роза – Карлово” предлагат ароматерапията. Тя възвръща общото равновесие на организма, нормализира психическото състояние, повишава концентрацията, самочувствието и работоспособността. Етеричните масла от иланг иланг, канела, карамфил, пачули, портокал и сантал повишават настроението, тонизират и са безотказен афродизиак. Цитронеловото, пелиновото и петигреновото масло успокояват при нервни разстройства, страх, депресии и безсъние. Масло от лимон и гераний се препоръчва при грип и простуда. Отлично антицелулитно действие имат етеричните смеси от грейпфрут, кедър, лавандула.

Информацията е изготвена по материали на участниците в панаира за парфюмерия и козметика АРОМАТИ

www.aromati.org

Коментирай