Козметика и грим

Аромати есен 2005

30.09.2005г. / 10 04ч.
Аз жената
Аромати есен 2005

Панаирът за парфюмерия и козметика Аромати ще се проведе за 19 пореден път от 30 септември до 4 октомври на Мраморно фоайе – НДК. Щандовете на 40 фирми производители и вносители на парфюмерия и козметика можете да посетите от 10 до 19 часа.

Ароматни премиери есен / зима 2005/ 2006

Новият дамски аромат на Cafe Cafe – cafe INTENSO е горещ, нажежен до червено. Това е страст, налята в бутилка, и то каква! Плътен, оцветен в червено флакон, направен от усукано стъкло, имитиращ силуета на жена – силна, страстна, чувствена. Магията на този аромат се крие в умелото съчетание на дървесна база, сърцевина от бял цветен букет и връх от плодове и цитруси, в комбинация с водни растения и листа от бамбук. Горчиво–сладкият аромат на основата идва от смесицата на сантал, ванилия, мускус и кафе Робуста. Свежите цветя – лилия, люляк, лотус, момина сълза придават сила и оригиналност на аромата. Бялата праскова, ябълка и ревен, съчетани с грейпфрут, мандарина, портокал носят тайнственост и чувственост.

Cafe – Cafe представя и нов мъжки аромат – Cafe Cafe Iced. Парфюмът е мощен коктейл от чувственост, екзотика и свежест. Тази спираща дъха комбинация се дължи на хармоничното съчетание на цветни, цитрусови и дървесни нотки. Дървесната основа от кедър, сантал, ветивер и ванилия е съчетана с чувствеността на мускус. Изненадващото докосване на пралина допринася за меката топлота и мистерия на аромата. Мъжествената решителност и сексапил идва от сърцевината на парфюма: босилек, лавандула, здравец. Водният жасмин носи по – обгръщащ и непредсказуем ефект. Върховите нотки на бергамот и мандарина, пропити от кимион и канела са гаранция за спонтанна, естествена свежест и изкусителна следа на екзотичност.

Вдъхновени от латиноамериканската музика – камбия (cumbia) са новите аромати на марката Benetton – Cumbia Colors. Те отразяват основните ценности на Benetton – оптимистично отношение към живота и уважение към различните култури. Женският аромат Cumbia Colors включва акорд на червени плодове, преминаващ в цветен акорд на циклама и лилия. Основният аромат са чувствени дървесни нотки , ванилия и мускус. Cumbia Colors за мъже има свежи нотки на анасон и целина, в сърцевината – диня и евкалипт, а в базата участва мускус.

Ново попълнение към продуктите на парфюмерийна къща Gres е дамското ухание Caline. Френски аромат, изцяло подчинен на философията на французите за живота. “Joie de vivre” – умението да се радваш на живота, изкуството да съблазняваш, да бъдеш уникален, смесени в един ултра женствен аромат. Цветната сърцевина от лотос и жасмин придава тайнствено очарование, а плодовият връх от ябълка, мандарина, грейпфрут и листа от бръшлян носи свежест и жизнерадост.

Той притежава класа, престиж и елегантност, непоколебима репутация и мъжественост. Той предизвиква атмосфера на възхищение и уважение. Той има талант за победа. Името му означава превъзходство, емоция, страст, изобретателност, съвършенство и необикновеност? Той се казва Ferrari Passion
Страстта е вътрешният двигател, споделян от всички, свързани с необикновената сила на Ферари. Страст за победа, страст за великолепие, страст за високи скорости, страст за красота, страст за изпълнение. Страст, която сега е предадена чрез парфюм – Ferrari Passion.
Ferrari Passion е пулсираща комбинация от сицилиански лимон, грейпфрут от Флорида, мащерка, кардамон, лавандула и плодове на хвойна, подсилени с аромата на пачули, тютюневи листа и кедър.

На щанда на фирма Трансимпекс може да намерите парфюмите: Cafe Intenso, Cafe – Cafe Iced, Caline, Ferrari Passion, Sergio Tacchini, Donna, Style Donna, O-zone, Jaguar, Alain Delon.

Фирма Blick ще покаже марките Benetton, Iceberg, Krizia, Diesel, Blue Marine, Acqualina.

Фирма Мис 69 ще представи най – новите си аромати – Black и White. Други марки, представени от тях са Paradox, Silences Purple, Frank Govers, Jacomo, Playboy, Rassasi, Parour.

Българските аромати

Блясък и ухание в едно е изненада от Refan. Неустоима феерия от приказен блясък и свеж аромат само с едно напръскване предлага новата младежка серия парфюми с брокат. Атрактивната декоративна парфюмерия е с мигновено разкрасяващо ароматен ефект. Играе със сетивата, като допълва примамливото ухание на модния парфюм с игривото блещукане в златно и сребристо на обсипалия кожата брокат.
Парфюмите с брокат на Refan нямат аналог в българската козметика и предлагат ефектна комбинация с двойно въздействие – завладяващо ухание и бляскав имидж. Идеален аксесоар за парти или за вълшебната Коледна нощ!

“Българска роза” – Карлово предлага серия парфюми Nostalgie. Изберете между четири пленяващи ухания. “Одисей” е младежко, закачливо ухание със свежи нотки. Създадено за динамични дами, които обичат забавленията. “Даная” е една чувствена цветна симфония от страст и романтика. Нежна чувственост и деликатна изтънченост предлага уханието “Ноеми”. “Фантазия” е аромат, който пленява със своята сладост и естествен плодов коктейл.

Фирма “Евтерпа Козметикс” предлагат закачлив аромат за безстрашни мъже – “Страхил”. Другите ухания на родната марка, които ще покажат на Аромати са “Евтерпа”, “Стефани”, “Аглая”, “Стефи”.

… и още Аромати

Фирма “Хунджа БГ” предлага ароматите – “Sensation” и “Caldion”, които са разработени от екип френски специалисти и поради високата си масленост са изключително трайни. Парфюмът Caldion се предлага в мъжки и дамски аромат. Те са универсални и подходящи както за всяка възраст. Уханието е свежо, с аромат на екзотични дървета и свежи цветя. Caldion women е загадъчен аромат, резултат от хармонично съчетание на сантал, амбър, ванилия и мускус в основата, люляк, виолетки и жасмин в сърцевината и връх от касис, водна лилия, праскова и роза. Мъжкият вариант е завладяващ букет от дървесна основа – мускус, кедър и сантал, свежа сърцевина от жасмин и момина сълза и силен, екзотичен връх – бергамот, лавандула и ананас.
Най-новият продукт на фирма “Хунджа БГ” е парфюмът Sensation. Той е предназначен за дами с изискан вкус, склонни към експерименти, защото ароматът е атрактивен и екзотичен. Нетипичното ухание на парфюма се крие в цветно–плодовата комбинация на жасмин, момина сълза, праскова и бадем в сърцевината, силната основа от мускус, сантал, ванилия и кедър и невероятно свежият връх – касис, бергамот и грейпфрут.

Фирма Sensa Cosmetic залага на максимата, че противоположностите се привличат и предлага младежките парфюми White Dog за мъже и Black Cat за дами. White Dog – създаден за мъжа, който преследва целта си докрай. Нестандартен аромат с нотки на мандарина и шафран, ветивер, кедрово дърво, амбра и мускус. Black Cat – това е ароматът на фаталната жена, която няма да забравиш, ако пресече пътя ти. Уханието съчетава дървесни аромати, екстравагантни цветни нотки, съблазнителен мускус, лайка, джинджифил и роза, зелен и цитрусов аромат, пачули и дъбов мъх.

Фирма Бул Мак представя истински чудеса на природата – серия парфюми без алкохол “Фантазия”, с масла от роза, бадем, здравец и жасмин, които придават дълготрайно приятно ухание.
Хармония за духа и тялото.

Погрижете се за себе си като кралска особа! Фирма Bronnley, официален доставчик на продукти за тяло на английския Кралски двор за пръв път се представя на панаира чрез своя дистрибутор за България. Уникалното в тези продукти е, че един аромат е вложен в повече от 20 различни продукта. Те са предназначени за банята, ваната, тоалетката, гардероба и дома, т.е. ароматът, който ви следва навсякъде.
Дамските аромати са “Орхидея”, “Кайсия и бадем” и “Розов букет”. “Орхидея” е богат опияняващ аромат, който е с отворени плодови акценти на Портокал, Бергамот и Слива. Сърцевината е богат букет от Лилия, Жасмин, Портокалови Цветчета, Роза и Нарцис, а базата е чувствено съчетание от Сладка Папрат, Мускус и Ванилия. Ароматът е топъл, излъчващ изобилие от цветни аромати.
Опияняващ луксозен аромат е “Кайсия и бадем” с върхови нотки на Праскова, Кайсия, Ананас и Бергамот. В сърцевината са съчетани Роза, Ирис, Момина сълза и Жасмин. Базата е Сладък Мускус, Кедър и Ванилия. Това е най-новото допълнение към Колекцията от Бадемово Масло и е най-предпочитано от жените във всяка възраст. “Кайсия и Бадем” има модерен, топъл, плодов аромат, в който Кайсията и нейните цветчета са смесени с Бадемова Ядка.
Розов букет” е нежен цветен аромат, съчетан с дървесни нотки и съдържащ смесен букет от цветя. Върховите нотки съдържат лек пролетен цветен букет, съчетан от Роза, Здравец и Виолетка на базата на Сандалово Дърво. Розовият букет е високо ценен заради своя мек женствен цвят и богатия аромат на роза.
Bronnley предлагат продукти грижа за тялото с Английска папрат. Лекото Лимоново масло дава свежест на върховите нотки на този кадифен, билков аромат. Лавандулата е прибавена към Розмарина, за да внесе цветен елемент към сърцевината на Палисандрово дърво и Пачули, които са смесени в базата на Сандалово дърво, Кедрово дърво и Зелен мъх.
Продуктите Bronnley може да намерите на щанда на фирма Интелфарм.
За суетните представители на силния пол е създадена и серията за мъже “Body Care”. Тя се предлага от Интелфарм и се състои от седем продукта с един атрактивен аромат. Всички те съдържат в състава си Морски копър, растение с доказани естествени свойства в грижа за кожата.

Как да обзаведем домашния си spa център

Грижата за кожата се превръща в удоволствие, сетивна наслада, възможност за отмора. Тази вълна да се живее здравословно и в “грижа за себе си” залива целия свят и предизвиква естественото желание за продукти, които да присъстват постоянно в дома.
Създайте ваш собствен spa център у дома с помощта на The Beauty Shop – чудеса от природата. Продуктите им може да намерите на щанда на фирма Бул Мак. Те предлагат серия ръчно изработени сапуни, обогатени с етерични масла.
Твърдите сапуни с пилинг ефект са нежни и следват релефа на тялото. С активните си съставки: здравец, лавандула или червени водорасли, те спомагат за разграждането на мазнините и имат благотворно влияние върху сетивата.
Глицериновите сапуни “Дизайн”, направени от естествен кокос са представени в разнообразие от приятни цветове, опияняващи аромати и овлажнители, с pH от 7,6 до 7,8. Те са създадени за добро настроение – под душа, или просто като аксесоар и ароматизатор за стаята. Сапунът “Портокалов цвят” създава топла и чувствена атмосфера за моменти на интимна близост. Сапунът “Бебе” има отлична измиваща способност и оставя чувство за чистота и непорочност. “Лимонена трева” е тонизиращ и освежаващ сапун, който спомага за духовно възвисяване, ясно съзнание и решителност.
Антицелулитните сапуни с луфа премахват мъртвите клетки, стимулират кръвообращението и растежа на нови клетки. Глицеринът подхранва кожата и я прави мека и гладка, а луфата /пустинно растение, внос от Египет/ ексфолира тялото и премахва целулита.

Ароматерапия

Етеричните масла се съдържат в ароматните растения, силно концентрирани и в активна форма. Всяко масло влияе на различна система от нашето тяло. Те се ползват за възстановяване на клетките, подобрение на координацията, отпускане на тялото и духа, стимулиране на кръвообращението, намаляване напрежението, успокоение на болката.
От “Българска роза” – Карлово предлагат богата серия етерични масла. Ароматерапията помага за общо тонизиране на организма, ободряване, засилване на защитните сили – масла от Бор, Босилек, Евкалипт, Карамфил, Мента. През студените зимни дни маслата от Лимон, Здравец, Смрадлика и Чаено дърво предпазват от настинки и грип. Отличен антицелулитен ефект имат етеричните масла от Грейпфрут, Кедър, Лавандула, Иланг – иланг. Пелиновото, петигреновото, портокаловото и цитронеловото масло са идеални антидепресанти, успокояват нервите и подобряват настроението. Силен афродизиак са маслата от Канела, Пачули и Сантал.
Разнообразие от етерични масла може да намерите и на щандовете на фирми “Надена” и “Лавена”.

Тенденции/ грим есен/ зима 2005/ 2006:

Гримът този сезон е в унисон с цветовете на есента – изберете между кафявата, златистата или тютюневата гама. Акцентирайте на очите, а за устните изберете гланц – хамелеон, който променя цвета си според светлината. Перфектният грим се нуждае от перфектна основа. Най – новата марка Dax cosmetics, представена от фирма Лазур – предлага революционна матираща основа със силикон, която отлично скрива кожните недостатъци и меко изравнява бръчките.

По време на панаира Аромати може да намерите богата гама декоративна козметика:
От Додис Интернационал предлагат палитра сенки и гланцове във всички хитови цветове за сезона – продуктите Essence. Katie&Friends, Barbie&Disney са марки детска декоративна козметика и аксесоари.
Червила, гланцове и моливи за очи и устни с марка Vipera предлагат от “Емми”.
Избор на сенки, спирали и пудри на полската марка Ados има на щанда на фирма Лазур.
Декоративна козметика с марка Pupa потърсете от фирма Blick.
Impala е немска декоративна козметика, представена от фирма Имиса.

Тенденции/ прически есен/ зима 2005/ 2006:

За да сте в крак с модата тази есен, изберете асиметрична, раздвижена прическа. Косата трябва да е със средна дължина. Заложете на тъмни цветове от натуралната гама – кестен, лешник, махагон.
Добре поддържаната и здрава коса винаги е на мода. Специална грижа за косата с морски водорасли е серията BIOPOINT – Talasso. Това, което отличава тази серия от всички други, е наличието на водна пудра, червени и кафяви водорасли от Бретонско море, изпарена морска вода, планктон и екстракт от водна мента. Серията действа в три направления: овлажняване на много суха коса, почистване на мазна и коминирана коса и снабдяване с минерали за загубила блясък и изтощена коса. BIOPOINT Personal съдържа изключителния комплекс Bio Complex – 5, който спира косопада. Шампоаните и маските се предлагат от фирма Blick.
Съвременният мъж е суетен, той се грижи за себе си и се гордее с добрия си външен вид. С внимание към него е създадена боя за коса, специално за мъже Petrol Hahn. Тя е разработена в естествени цветове и има отлична покривност. Боята може да намерите на щанда на Интерлукс.
Грижа за мъжката коса са разработили и от Медикъл Сървис. Лосионът за възвръщане естественият цвят на косата – Goya, постепенно възвръща меланина в посивелите коси.
При мъжете косопадът е често срещан проблем. Той може да бъде “прогресивен” и “локализиран”, дължащ се на хормонални и наследствени фактори. Програмата за косопад
На щанда на италианската козметика Биофарма може да намерите разнообразие от ампули, маски и течни кристали, които се справят успешно с проблемите на косата и скалпа.
Интербалканика предлагат антиалергична серия козметика за коса.

Тенденции/ маникюр есен / зима 2005/ 2006:

Нацепените, чупещите се, пожълтелите, неравномерните, изгризаните нокти и твърдите кожички вече не са проблем – професионалната швейцарска козметика Mavala предлага решение. Продуктите на Mavala се предлагат на щанда на Трансимпекс.
Модерни са добре поддържаните нокти със средна дължина. Лаковете Ados, представени от фирма Лазур, позволяват да развихрите въображението си с предлаганите от тях 460 цвята. За да запазите здравината на ноктите си, те съветват да изберете лак без тулоол.
Фирма Додис Интернационал също предлага аксесоари, идеален маникюр – гланц за невероятен блясък, набор за френски маникюр, заздравители. На същия щанд може да намерите и професионална грижа за нокти: продуктите на Titania. Немската марка предлага невероятно разнообразие от висококачествени пили, ножици, резци за кожички, пемзи и всичко, от което се нуждаете, за да поддържате ноктите си красиви и здрави.
На щанда на фирма Crisma има решение за любителите на дългите нокти. Изкуственият маникюр с всякаква дължина приляга отлично и стои естествено. За атрактивен вид украсете ноктите си с декоративни камъчета, татуировки, верижки или нетрадиционни бижута, съветват – от Crisma.

Най – нови продукти на Аромати:

От Refan предлагат парфюмни свещи за романтични моменти. Техният завладяващ аромат и стил потапят в атмосфера на нежни, еротични ухания. Те отключват мечти, творчески сили и скрити желания. Новата колекция парфюмни свещи на Refan са предизвикателство и за най-изтънчения вкус. Продуктите могат да се използват и за допълнение към ароматерапията, и за подтик към лукс и интимност. Уникалната продължителност на горене на тези свещи (от 45 до 75 часа) прави неделима част от вашето ежедневие един пъстър букет от разнообразни аромати на пресни и екзотични плодове, на свежи цветя и тръпчиви растения.

Грижа за косата:
Color Protect на Интербалканика е шампоан за отмиване на химическите остатъци след боядисване на косата и запечатва цвета.
За любителите на дръзките промени в цвета от Биофарма предлагат комплект за изрусяване. Той съдържа обезцветител, крем и ръкавици и гарантирано изрусява до бяло.

Русата коса се нуждае от много грижи. Естествено руса или изрусена, платинена или златна, косата има склонността да губи блясък и цвят. Професионална грижа за блондинки е серията BIOPOINT – Blonde, представена от фирма Blick. Тя съдържа 5 продукта, подходящи за всяка тоналност на русата коса: защитава цвета и увеличава блясъка.
Шампоанът Silver на Интербалканика матира платиненорусата коса и оттенъкът се запазва за по – дълго.
Новаторска грижа за косата са капсули с мултивитамини – Multi – vitamin Capsules. Първият тоник, под формата на моно – дозирани капсули, който подхранва косата в дълбочина, възстановява епидермиса и дава блясък. Серията Multi – vitamin Capsules на BIOPOINT е представена на българския пазар от фирма Blick.

Грижа за кожата:
Фирма B&B представя марката Pani Walewska. Тя включва сериите “Фитолиния” и “Фруктова симфония” – пълноценна грижа за кожата през студените дни. “Фитолиния” предлага овлажняващи и подхранващи кремове с екстракт от магданоз и витамини. Те премахват умората, тъмните кръгове и торбички под очите. Кремовете “Фруктова симфония” залагат на екстракт от грейпфрут, малина, грозде, кайсия, портокал, авокадо, вишна. Те се грижат за кожата и я снабдяват с витамини през есента и зимата.
Кремовете Pulanna, представени от фирма Емми са специализирана грижа против бръчки. Те съдържат 24 каратово злато.

Изгодни предложения:
При покупка на стойност над 30 лв. на щанда на Лазур, плащате с 10% по – малко.
От Интербалканика предлагат италианска боя за коса Modastyling с 15% по – евтино, а маската “Gold” може да закупите с 10% отстъпка.
Бул Мак – The Beauty Shop предлагат “Чудеса от природата” – натурални сапуни и мляко за вана, намалени с 20% специално за панаира Аромати.
С 10% по-евтино може да се сдобиете с лосионът за възвръщане естествения цвят на косата Goya, представен от Медикъл Сървис.
С намаление от 5 до 8% ще работят на щанда на “Хунджа БГ” за парфюмите “Sensation” и “Caldion”.
От Мис 69 ще намалят цените на френските си аромати с 10%. Те предлагат и по-евтини подаръчни комплекти – със закупуването на парфюм Silences Purple получавате комплимент красива гривна.
На щанда на италианската козметика за коса “Биофарма” може да намерите лакове за коса и лосиони “Bio Oil” с 20% по – евтино.
Сп. “Диана” ще направи промоция по време на панаира Аромати – закупувате 2 списания на специална цена и получавате подарък.

Ароматни случки:
01. 10. 05г. – 11.00 часа
Първи стъпки с Аромати
Панаирът за парфюмерия и козметика Аромати работи с внимание и към най – малките си почитатели.
За втори път, в партньорство със сп. “9 месеца”, в рамките на Аромати тази есен ще бъде проведен масов прощапулник. Многобройните подаръци за прохождащите малчугани са от фирмите участници в панаира, както и обувки от Колев и Колев
Аромати и сп. “9 месеца” имат своя традиция. Ние вярваме, че една жена може винаги да се бори за подобряване на световен рекорд:
Панаирът за парфюмерия и козметика Аромати кандидатства за подобряване на световен Гинес рекорд в категория “Най – богата колекция от целувки”. За да поставим нов рекорд, приехме предизвикателството да съберем колекция от повече от 40 000 отпечатъци от устни. С помощта на посетителите и приятелите на Аромати ще докажем, че в България също може да се поставят рекорди и че устните на българките са най – красиви. Каним всички смели, красиви, закачливи момичета / и момчета / да ни подарят своята целувка. Като комплимент, всеки дал своя принос за нашия рекорд, ще получи подарък.

Коментирай