Козметика и грим

Маникюрът като изкуство или за Nail Art-а

18.03.2006г. / 22 57ч.
Аз жената
Маникюрът като изкуство или за Nail Art-а

Обикаляйки козметичните центрове, спа комплексите и салоните за красота търсейки съвременен световен тип услуга се сблъсках с учудващо непрофесионално отношение в 80% от случаите. От една страна повечето от собствениците на салоните които не инвестират в оборудване и качествени продукти, от друга страна маникюристките не са на необходимото ниво. А доброто ниво се постига със знаенето на чужди езици, абонирането за професионалните издания (които са на английски, понеже в България такива няма), сърфирането в световната мрежа, търсенето и проучването на фирмите които провеждат курсове по ноктопластика, заинтересоваността с какви материали се провежда самият обучителен процес, и най-вече не мисълта за парите, а удоволствието от добре свършената работа трябва да са водещи.

Добрият професионалист срещу себе си има добър клиент и когато клиентът е доволен той е сигурен, а когато е сигурен води други, от там и материалното възнаграждение. Тъй като съм била клиентка на европейски салони, а мои приятелки и приятели на американски, връщайки се тук губим време да търсим същите услуги и отношение. Мога да твърдя, че определено у нас има салони и салони. Цените са еднакви, но качеството на обслужване е различно. Сега въпросът е защо на едни места се отнасят към маникюра и педикюра като изкуство, (изкуството да съхраним по дълго ноктите на ръцете и краката ни здрави и добре изглеждащи) а на други няма никакво отношение?! При нормални обстоятелства правилният въпрос и разглеждана проблематика щеше да е: Артистичните или дизайнерски нокти – какво ново... За хората, които ги носят и с какво ги съчетават.

Но със салоните до тук. От сега нататък ще се обръщам само към клиентите им, онези жени и мъже, които уважават хигиената, здравето и културата на своите ръце, крака и нокти. Ще препоръчам няколко продукта, за които от собствен опит знам, че имат ефект. С които да успокоите, подсилите и съживите най-използваните части на тялото си. Правилното отношение на хората към техния маникюр и педикюр освен за външният им завършен вид е много важно и за общото им здравословно състояние.

За мъжката аудитория (без намигания и подмятания за ориентация, защото това е несериозно) има серия продукти подхранващи и защитаващи техните нокти от различните атмосферни условия, както и от перманентното им подлагане на третиране с течности от всякакъв произход. Тези лакове са с матиращ ефект и са незабележими, така че не създават неудобство при използването им. На тези лакове, предназначени за мъже, пише man-e-cure, много внимателно подбирайте фирмата производител.

За начинаещите дами и за тези, които отдавна поддържат естествени или изкуствени нокти ще препоръчам парафинова маска за ръце, чрез която кожата се събира и ръцете ви стават гладки и се подмладяват с няколко години. Реконструктор за нокти, който вдъхва моментално живот в изтормозените нокти. Ще ви препоръчам и лосион против бръчки за ежедневно ползване. В тази насока са и билковите или плодови масла за подхранване на кожичките (кутикула), протеин под формата на лак за подхранване. Не можем да пропуснем спа процедурите в домашни условия с сп-кремове, морски соли и ексфолиант за крака. Както и още други такива, създадени да съхранят добрия и здрав вид на нашите ръце и крака. Преди да закупите какъвто и да било продукт е хубаво да направите задълбочена проверка в интернет пространството, където ще намерите пълна информация за положителните и отрицателните отзиви.

Следва продължение само по желание на читателите.

Споделете вижданията си по темата в нашия форум.

(Илюстрация: Тайната, Огюст Роден)

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
vania ( преди 11 години )
napalno sam saglasna,lipsva kultura na vsi4ki manipulazii svarzani s podrajka na zialoto tialo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар