Нежна като цвете

Как да изглеждаме по-млади, без помощта на грим?

Няколко изпитани трика

26.01.2015г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка жена иска да остане вечно млада. Склонни сме да правим какво ли не, за да изглеждаме като на 20. Но времето си казва думата. Затова много жени се обръщат към грима в стремежа си да скрият онова, което ги притеснява.

Така обаче рискуваме да потънем в лошия капан на тежкия грим, с който може да постигнем обратния ефект.

Други жени пък се обръщат към пластичната хирургия. Но и това е рисков вариант, защото резултатите никога не са 100% гарантирани. А и имат временен ефект.

Затова има някои неща, които можете да започнете да правите още сега, за да накарате кожата си да сияе така, както е блестяла преди. Съветите, които ще ви предложим, ще ви помогнат да изглеждате отново подмладени дори без помощта на грим!

Подчертайте веждите

Плътните и добре оформени вежди са хит в последните години. Отмина времето на тънките и едва забележими вежди, приличащи на линийки над очите.

Сега можете спокойно да си придадете вид на необуздана тийнейджърка като оставите веждите си да пораснат, след това ги оформете, за да не изглеждат все пак като неоформени храсти над окото.

Спете достатъчно

Сънят е важен за красотата и младостта. Уверете се, че винаги отделяте достатъчно време за сън. Много е важно да си лягате по едно и също време и да си осигурите 7-8 часа сън. Здравият и продължителен сън се бори с възпаленията в тъканите, които причиняват стареене и повяхване на кожата.

Сменяйте позата за сън

Важно е също така да редувате позите за сън. Когато се залежите прекалено дълго или направо цяла нощ в една поза, това кара кожата на лицето постепенно да добива фини линии и бръчки на мястото, на което е била притисната твърде дълго.

Наложете си да свикнете да редувате спането от една позиция в друга.

Бъдете внимателни, когато връзвате косата на опашка

Твърде стегнатата опашка предизвиква издърпване на кожата около очите и челото. След като се разтегне максимално цял ден, вечерта вие отпускате опашката и кожата бавно започва да се връща на мястото си, оставяйки дори болка в скалпа.

Това е много вредно. Колкото и разтеглив орган да е кожата, опъването й се отразява зле и води до поява на дълбоки бръчки.

Свързани статии

Хидратирайте

Няма по-добър начин да запазите кожата свежа от хидратирането. Овлажняващият лосион трябва да стане ваш настолен продукт, който да прилагате ежедневно без компромиси.

Когато кожата е добре хидратирана, тя старее значително по-бавно.

Тренирайте редовно

Тренировките не са важни само за сърцето и фигурата, кожата също се нуждае от тях. За да останете млади и със стегната кожа, трябва да тренирате редовно. Така кожата ще бъде свежа и тонизирана като на 20-годишно момиче.

Избягвайте екстремните мимики

Прекалено агресивните мимики предизвикват бръчки. Постепенно кожата започва да губи еластичността си, което я състарява и влошава качествата й. Препоръчително е движенията на лицето да бъдат добре премерени, ако искате да запазите младостта си за по-дълго.

Взимайте дневната си доза моркови

Морковите не пазят само очите. Те съдържат важни вещества и антиоксиданти, които премахват стреса от кожата, предпазват от слънчевата радиация и изчистват токсините.

Коментирай