Меню

“Нашето пиле”

1 октомври 2009 | 13:40 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
4 свински или пилешки пържоли, бутчета или плешки 
1/2 бурканче майонеза “Олинеза” с някой от вкусовете й 
200 г кисело мляко или сметана 
2 с. л. горчица “Олинеза” 
гъбки, топено или пушено сирене по желание 
черен пипер, кимион, подправката на Маги “Вълшебен вкус”
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Намазва се дъното и стените на йенска тенджера с майонеза и се поставят нарязаният лук на кръгчета, после месото леко осолено, залива се със соса от майонезата, горчицата и киселото мляко, може да се настърже и малко кашкавал и да се сложат гъбки. Долива се с вода, докато се покрие месото. Затваря се с капака и първо се задушава, после се запича само отгоре, докато стане златисто. 

Обикновено в друга тенджера задушавам картофки, които доливам със соса от печеното. Поднасям украсено.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пиле с патладжани
Пиле с гъби и сметана

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай