Свободно време

Българската Коледа в действие

22.12.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Българската Коледа в действие

На 21 декември (вторник) в 10.00 часа президентът Георги Първанов посети детския диализен център към Специализираната болница за активно лечение по детски болести – София.

Детският диализен център е единственият специализиран център за наблюдение и лечение на деца с остра и хронична бъбречна недостатъчност от цялата страна.

През 2004 година със средства, събрани по инициативата “Българската Коледа”, бяха закупени медицински апарати и лекарства за центъра на стойност над 430 000 лева. Булбанк и Уникредито, които участваха активно в “Българската Коледа”, осигуриха средства за изграждане на новата сграда и подпомогнаха с допълнителни апарати дооборудването на центъра.

Както вече е известно, инициативата на президента Първанов “Българската Коледа” се провежда и през тази година. Средствата ще бъдат дарени на Клиниката по неонатология при Университетската детска болница – София, Клиниката по детски болести към УМБАЛ – Плевен, Детско отделение с интензивен сектор при МБАЛ – Видин, Отделение по детска сърдечна хирургия при Национална кардиологична болница – София, Детско отделение при МБАЛ – Хасково и Дом за медико-социални грижи в Кърджали.

Кулминацията на инициативата ще бъде на 25 декември, когато в Народния театър “Иван Вазов” ще се проведе коледен спектакъл. Концертът ще бъде предаван на живо по БНТ и Нова телевизия. В него ще участват известни български изпълнители, сред които Лили Иванова, Каризма, Део, Деси Добрева, Графа, Анелия, Детския радио хор и други.

Коментирай