Свободно време

„Проект „Дълголетие“ – Хауард Фрийдман, Лесли Мартин

16.12.2011г. / 13 58ч.
Аз жената
„Проект „Дълголетие“ – Хауард Фрийдман, Лесли Мартин

Живеем с убеждението, че ключът към дълголетието се крие в храната, която ядем, в липсата на – или поне в борбата със – стреса, в километрите, които успеем да пробягаме в парка.

Първото мащабно проучване на Станфордския университет хвърля неочаквана светлина върху факторите, определящи продължителността на живота, здравето и усещането за щастие. Като проследява и анализира жизнения път на 1500 души в продължение на осемдесет години, то развенчава редица митове, съпътстващи човечеството в цялата му история.

Добрите умират рано. Тревогите вредят на здравето. Оженете се! Не работете толкова много! Позитивните мисли намаляват стреса! Тревогите вредят на здравето! Напротив, оказва се, че от много работа не се умира. Тези, които се трудят най-много, живеят най-дълго. Бракът не е гаранция за дълъг живот – особено за жените. До дълбоки старини достигат не безгрижните веселяци, а благоразумните и упорити работохолици. Да не участваш в маратон не означава, че си болен.

Освен огромния обем информация и куп полезни тестове за самооценка тази книга дава и надежда: дори животът да не ви е предложил най-добрата карта в началото, имате всички шансове да живеете дълго и щастливо. Вижте как са го направили хората, родени през 1911 г. и доживели до XXI век.

Изненадващ отговор на базата на всеобхватно психологическо проучване на въпрос, който всички си задаваме днес. Кой живее най-дълго и защо? Удивително забавно и полезно четиво!

На книжния пазар от 25 ноември 2011 г.
Превод: Владимир Германов
Страници: 302
Корична цена: 14 лв.
Издателство: „Обсидиан“

Прочетете още:

Коментирай