Свободно време

Мисис България Ана Иванова възмутена от омразата към емигрантите ни

Писмо до българите от българите

29.04.2013г. / 17 46ч.
Аз жената
Мисис България Ана Иванова възмутена от омразата към емигрантите ни

Българката Ана Иванова, която от години живее в Монако, не скри възмущението си от омерзението на българите към нашите емигранти и написа гневно обръщение в своя профил във Фейсбук, което нарече „Писмо до българите от българите“. Ето думите на Мисис България:

„Не мога да разбера защо българите, които са в България мразят българите, които са извън България???

Хора, ние, емигрантите, които сме над 2 милиона и във всяка една точка на планетата, съществуваме. Ние си търсим щастието извън територията на БГ, не защото ни е скучно в БГ, а защото искаме реализация, имаме цели и амбиции, които в България не можем да реализираме.

В случая България се явява като мащеха, а не подкрепяща и подаваща ни ръка в развитието ни майка !

Ние сме оставили деца, майки и бащи, братя и сестри, приятели и познати, за да търсим един по-добър живот за нас и за тях, а не за да седим пред телевизорите и да псуваме колко са лоши политиците, как нямаме пари и как едва връзваме двата края.

Ние, емигрантите, съществуваме и противно на това, което вие, българите в България си мислите, и сме много по-добре запознати с политическите и

социалните проблеми на страната. Четем новини и се интересуваме ежедневно, защото сме българи, без значение къде живеем. Ние сме тези над 2 милиона емигранти, които всяка година вкарваме в икономиката на БГ приходи и плюс това си плащаме и данъците в BG!

Вие, които живеете на територията на България, се сещате за нейните проблеми на всеки 4 години, когато трябва да се избере нов „водач“, нов „лидер“, който да направи живота ви в България по-добър.

Ние, които сме далеч от родината, се борим със зъби и нокти, за да живеем по-добре и също се сблъскваме с проблеми като вас.

Защо си мислите, че е лесно да отидеш на абсолютно непознато място, с български паспорт, където само като споменеш откъде си, те гледат с презрение и все едно не си човек?

Да, тъжно е, но е факт.. Не ни разбирайте погрешно, не се оплакваме от избора си да напуснем България, но считаме за абсурдно това да мислите, че ни е по-леко и че не ни е грижа за България.

Ние се борим за бъдещето си, нашето и това на децата ни. И се борим всеки ден, въпреки всички трудности, премеждия и спънки, защото вярваме в успеха си.

Всяка сутрин се будим с мисълта за едно по-светло бъдеще, за една по-добра България. Всеки ден ние се борим за правото си на по-добър живот.

Защо ни мразите за това? Не ние се сещаме за политическите проблеми веднъж на 4 години, ние също живеем с вашите политически решения, макар и не директно.

Безотговорно е да мислите, че вашите решения не ни афектират щом не сме в България. Защо само вие знаете какво е чувството да си далеч от всичко мило и родно? Само хората, които живеят далеч от бащиния дом, могат да ме разберат!!! Замислете се, мили ми българи в България, преди да нападнете българите извън България!“

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
marina ( преди 8 години )
5 rate up comment 9 rate down comment
Димитров ( преди 10 години )
Едно момиче,което с красотата си,а може би и с други "качества",свикнала на лек живот,се оплаква от обикновения българин ,останал да работи и плаща данъци в България! Това е възмутително, а от горе на това иска и помощ от дължавата! СРАМОТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13 rate up comment 5 rate down comment
Панайотова ( преди 10 години )
Затова,че заставам пред вас с името си или не ви устройва мнението ми , та се обръщате срещу мен?!?Аз съм пенсионер ,с образование и 40 годишен трудов стаж и също плащам данъци и потребности.Коментара ми не бива да ви засяга,ако вие не сте от хленчещите и стоящи по кафенетата млади хора(а повярвайте ми познавам много такива).Но не отричайте ,че се оплаква и мрази този ,който не полага усилия да се реализира и да се стреми към по добро,а очаква видите ли държавата и партиите да му го поднесат на тепсия !Да, ама не! И затова моя плюс е за авторката на писмото-застанала с името си,труда си и мнението си пред нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 11 rate down comment
зяпнал ( преди 10 години )
Таз мома, моделка не знам коя си, що дири у Монако кат' "милее" толкоз за родината си??? Че и мястото не случайно избрано, да ви светна под секрет нямате никакви, ама абсолютно никакви шансове да имигрирате в тази държавица без 7+ цифрена банкова сметка или някой вече гражданин да се възползва от "специалните" ви услуги и да ви регистрира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 16 rate down comment
Кой ( преди 10 години )
Кой хленчи, бе Панайотова? Този ли който безропотно си носи кръста, живее, работи, плаща данъци и отглежда българско поколение или тоя, който чете вестници, окайва българите и го е яд, че не го величаят! Това,че сме избрали да живеем в България като българи, не ни прави по-малко такива от хленчещата госпожа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 7 rate down comment
Отстрани е различно ( преди 10 години )
... Че ние не хленчим, Панайотова! Борим се, работим по много, стремим се да осигурим себе си и децата си. Плащаме си реалните данъци и се надяваме средата тук да става по-благоприятна за бъдещите поколения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12 rate up comment 6 rate down comment
Панайотова ( преди 10 години )
Браво,момиче ! Точно и чудесно казано ! Аз съм в България,но те подкрепям,за това че си избрала да се бориш ,а не да хленчиш !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 10 rate down comment
Отстрани е различно ( преди 10 години )
Разликата между теб и мен е, че ти всяка сутрин се будиш с мисълта за една по-добра България, а аз всеки ден работя за страната си и плащам солидни данъци тук.Разбира се, че всеки е свободен за избере къде да живее живота си. Но ти обръщаш нещата.По-големи патриоти сте ли, какво?То хубаво следиш новините и си информирана по-добре от нас какво се случва тук с нас, но аз си мисля, че е едно да си съставяш мнение от пресата, друго е да си пряк участник в събитията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 16 rate down comment
Нямаш право ( преди 10 години )
Да се месиш в нашите чувства към дегенератите на Родината, От думите ти лъха нечовешка злоба и отчаяние, че и там и тук те презират. Сама си си избрала да изчезнеш безродна в чужда страна и няма да те съжаляваме за това. Нямаме нужда от такива като теб да ни учат как да живеем, да гласувате с нас и с необмислени вотове да подменяте нашите желания, Не съм против работата зад граница, но знайте си Родината и ако тя ви отхвърля значи вече не сте нейни чеда. И за последно. Такива несретници като вас направиха така, че когато като нормални бели хора искаме да посетим и видим други страни да ни гледат с недоверие - о и тия ли са като 'нашите' българи. Сбогом!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 10 rate down comment
СТЕФАН ОТ ИСПАНИЯ ( преди 10 години )