Свободно време

Монах от Атон споделя тайните на манастирската кухня в Банско

Предстои вторият Премиер гастрономичен фестивал

23.09.2013г. / 11 34ч.
Аз жената
Монах от Атон споделя тайните на манастирската кухня в Банско

Обичате храната? Ето че вторият Премиер гастрономичен фестивал ще стане факт в дните 1-17 ноември 2013г.

Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт има удоволствието да обяви второто издание на гастрономичния фестивал, който ще се проведе в град Банско.

Фестивалът е олицетворение на първокласно кулинарно изживяване, демонстрация на висша кухня на световно ниво.

Вкусовете на България, Гърция, Сицилия, Франция и Ориента ще бъдат придружени с изтънчени вина и подходяща музика за душата!

След миналогодишния успех на фестивала, екипът от Премиер е подготвил възхитителна програма за всички любители на изкусната кухня, обещавайки да ви поведе на околосветско пътешествие на вкусовите предизвикателства.

Фестивалът ще бъде открит от Иван Манчев и Андре Токев, със специалното участие на представители на Българската асоциация на професионалните готвачи и Гръцката организация на готвачите. Гости също така ще бъдат шеф готвачът Прокопио Гаетано, идващ от гореща Сицилия, световноизвестен монах от Атон ще сподели тайните на манастирската кухня.

Президентът на Асоциацията на българските сомелиери и ценители на виното и президентът на Българската асоциация на баристите обещават да предложат запомнящи се емоции.

Не можете да си позволите да пропуснете това изживяване и да се насладите на съблазнителни вкусове, сътворени за вас от топ шеф готвачи както от България, така и от целия свят. Да отпиете от различни по аромат и съдържание вина, докато сомелиери ви разкриват подходящите съчетания между вина и ястия. Любителите на кафе напитките ще могат да наблюдават приготвянето на горчивата напитка от международно признати баристи, след което, заредени с енергия, да се включат в готвене на живо и в щури партита. Друга възможност, която не бива да изпускате, е да разгледате базара за месни продукти, да се срещнете лично с производителите и ако си харесате, да си купите нещо за дома. И това са само част от атракциите на Втори премиер гастрономичен фестивал. Гмурнете се с широко отворени очи в това епикурейско приключение и пиршество на сетивата.

И за да придаде още повече смисъл на фестивала, Премиер се включва в благотворителна дейност, подпомагаща Международния женски клуб в София, като подарява част от приходите от събота, 2 ноември.

Коментирай