Свободно време

15 октомври е „Национален ден на шефа“

Да празнуваме!

15.10.2013г. / 08 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Тази година почти измина, но не знам как така се случи, та чак сега реших да погледна и календара на стената. И какво да видя – хората надлежно посочили всевъзможни имени дни и някакви странни празници. Като този – Ден на шефа – 15 октомври.

И веднага ми се видя нещо съмнително. Този ден не може да е измислен от българи. Ако беше така, със сигурност щеше да е ден – петък, че даже и петък 13-ти, пък то някакъв напълно случаен ден.

Свързани статии

Поразтърсих се и естествено, няма нужда да познавате от 3 пъти, а от раз – „Национален ден на шефа“, ама в САЩ и не е 15-ти, а 16 октомври. Все пак явно сме проявили творчество в заимстването, но все пак тези, които правят календари могат да се поразмислят и ще видят, че моето предложение е къде-къде по-добра и по-българска версия – денят на шефа да е в петък. Българите, които обичат шефовете си, така и така не работят в петък, за да не им умре шефът. А онези, които ги мразят – не работят и през останалите дни.

А празникът на шефа е регистриран наистина с много любов още през 1958 година от секретарката Патриция Хароски, която по това време работела за баща си, а 16 октомври бил рожденият му ден. Умно момиче – хубав подарък!

Да предположим, че и вие имате бащински настроен към вас шеф, когото обичате – какво бихте му подарили? Хайде да сложим и майчински, че то жените-шефки може да се окажат повече. Спорно ще е дали повече ги обичат от мъжете, но това е друга тема.

Все пак, ако ги изненадате с подарък, букет, бутилка вино и картичка от целия екип, може би да им стане приятно и ще имате поне кратка почивка за празника. Стига да не сте съсипали някой проект, да сте забатачили някоя поръчка или да сте сгафили непоправимо.

И внимавайте с подаръците, не всички шефове имат чувство за хумор. Дори да имате шефката си за голяма змия, овца, свиня, патенце или някое друго прекрасно животно, да не вземете да й подарите огърлица – змия, прасе – касичка, възглавничка – пухкава овчица и т. н., все пак да празнуваме деня на шефа, а не деня на подритването на трудовите книжки.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ох ( преди 10 години )
Това за всеки втори е много вярно, затова до там сме я докарали. А най-великото е да събереш малко пари и да отвориш някакво малко магазинче - примерно за вестници. И в това няма нищо лошо, ако веднага не наемеш две баби да ти работят за без пари, а ти да се моткаш и да се изживяваш като шеф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Галина Бояджиева ( преди 10 години )
А у нас нали всеки втори се пише за шеф на нещо си, така че празника иде всеобщ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар