Свободно време

Спектакъл „от деца за деца“ в програмата на Sofia Dance Week 2013

Големият детски спектакъл ще се случи на 19 октомври в зала 1 на НДК

17.10.2013г. / 15 30ч.
Мария Дуковска
Спектакъл „от деца за деца“ в програмата на Sofia Dance Week 2013

Голям спектакъл „от деца за деца“ ще се случи в събота в рамките на детската програма на Sofia Dance Week 2013, която и тази година фестивалът за съвременен танц предлага на най-малките си почитатели от различни възрастови групи.

Свързани статии

Представлението Click/Клик на 19 октомври, събота, от 17.00 часа в Зала 1 на НДК включва сто деца на сцената, които не са танцували в групи, преди да започнат работа с хореографа Петър Илиев. Участват ученици от 103 ОУ „В. Левски“, ЧОУРЧО „Българско школо”, 144 СОУ „Народни будители“, 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов“ в София.

Спектакълът „от деца за деца“ се занимава с актуалната тема за функцията на образованието в дигитализирания свят на лесно достъпна информация. Говори за важни неща с много лекота, закачка и емоция. Клик разказва на младата аудитория историята на човечеството през развитието на танцовото изкуство от древни времена до наши дни, като преминава през различни стилове.

Представлението е финалният продукт на специализираната „Детска танцова програма” на фондацията, насочена към ученици от общообразователни училища в София, включително и деца в риск. Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ е създадена от хореографа Петър Илиев, който от години живее и работи в Америка. Един от основните акценти на неговата работа са образователните инициативи за деца и младежи, насочени както към бъдещи професионалисти, така и към непрофесионалисти. Целта му е да култивира гъвкави и адаптивни танцьори, способни да отговорят на изискванията на съвременните хореографи и на развиващите се изразни средства.

Проектите на фондацията имат и социално измерение – те използват изкуството като инструмент за стимулиране на творческия потенциал на учениците, за интеграцията между различни социални и етнически групи деца, което възпитава в толерантност и познаване на „другия“.

Идея и хореография: Петър Илиев
Музика: Пейо Пеев, Jerry Lee Lewis, John Mayer, Lisa Stansfield
Солисти: Андрея Андонова, Николина Карагеоргиева, Георги Банчев, Дойчин Дочев
Осветление: Майкъл Джарет
Сценография и костюми: Нина Зафирова
Продукционен мениджмънт: Розалина Лъскова и Цветелина Славчева

Коментирай