Свободно време

Кои са едни от най-красивите села в Европа?

Байбъри, Англия

15.11.2013г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

 

Пътуването до различни дестинации винаги е вълнуващо. Всеки, който иска да се запознае с други култури и традиции, мечтае да посети живописни и вълнуващи места. Ако обичате да прекарвате повече време сред природата, търсите романтика и спокойствие, посетете едни от най-красивите села в Европа.

 Не пропускайте да разгледате и галерията ни със снимки.

Байбъри, Англия

Всеки, който е посетил това място го описва като зона на изключителна природна красота. Намира се в югозападната част на Англия. Там зелените поляни граничат с древни каменни къщи със стръмни покриви. Мястото е идеално за тези, които обичат риболова, защото там изобилства от пъстърва.

Халщат, Австрия

Откъдето и да се погледне Австрия е красива. Халщат е китна местност, заобиколена от красиво езеро и още по-красива планина. Там в продължение на хиляди години хората добиват сол. Тази традиция продължава и до днес. Красиви площади и къщи привличат вниманието на туристите, които посещават Халщат.

Свързани статии

Колмар, Франция

Аромат на току-що изпечени кроасани се носи от местните пекарни. Ресторанти, които предлагат деликатесни ястия от гъши дроб и кисело зеле, богата гама от архитектурни стилове преминаващи от немски готик до френски барок. Калдъръмени алеи посрещат гостите на селото.

Динан, Белгия

Динан се намира по протежението на река Мьоз в провинция Намюр. Динан е бил създаден през 1051 година, но е бил разрушен през 1703 от френски войски. Там се намира една от най-красивите крепости, които историята е запазила, построена през 1800 година.

Грюер, Швейцария

Тази местност е известна с вкуса на сирената, които се приготвят там. Тези, които са имали шанса да ги опитат описват вкуса им като мек, топящ се и изключително ароматен. Красиви планини, средновековна архитектура, павирани улици отвеждат туристите до Gruyères Castle построен с изглед към Алпите.

Бурано, Италия

Тук туристите остават силно впечатлени. Къщи в пъстри цветове, канали със зелена вода, лодки и гондоли, тишина и спокойствие посрещат всички, които искат малко повече романтика.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
niki ( преди 10 години )