Свободно време

Отхвърлени на Свети Валентин – как да го преодолеем?

Любовното отхвърляне би могло да е психически смазващо

13.02.2014г. / 18 00ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Утре е „Свети Валентин“. Настроението и очакването се покачват. Влюбени двойки, разхождащи се по улиците с цветя в ръце... Но случвало ли ви се е да бъдете наранени на „Свети Валентин“? Понякога стават и такива лоши неща. Но как да се справите? Как да преодолеете болката на този празник на любовта?

Любовното отхвърляне, още повече на такъв празник, който по презумпция би трябвало да е триумф на интимността и отдадеността, би могло да е психически смазващо. Всеки иска да е обичан и приеман.

Ако някой не ви приема с нужното внимание, интерес и любов – не се отчайвайте. Той просто може да не е подходящия за вас. Или може би избраникът ви не е бил онова, което сте търсели. Отхвърлянето не трябва да повлиява на самочувствието ви в никакъв случай!

Свързани статии

Вместо да изпадате в депресия, насладете се на времето само за вас! Избягвайте да критикувате и обвинявате себе си за станалото! Вместо това се поглезете с любимите си занимания – танци, спорт, шопинг, музика, кино. Починете си от лошите емоции!

Потърсете утеха и подкрепа на „спешния телефон за помощ“ – вашите приятелки! Веднага се свържете с тях, те ще знаят как да ви разнообразят! Нали затова са приятелките! Да бъдеш сам с мислите си в този момент може и да не е най-добрата идея. Затова се обградете с позитивни хора, от които да почерпите ново вдъхновение!

Помислете си за успехите, които ви предстоят в бъдеще. Настройте се позитивно. Спомнете си за успехите, които сте имали в миналото и които са ви помогнали да се справите в трудни ситуации, както и онези, които са ви научили на трудни уроци.

Понякога отхвърлянето, ако се осмисли по правилния начин, е способно да ни „побутне“ в правилната посока, към която съдбата се опитва да ни насочи.

Снимки: photl.com

Коментирай