Свободно време

6 урока за успеха, които може да научите от кучето си

Мислете позитивно

18.03.2014г. / 09 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Кучето е най-добрият приятел на човека. Не само, защото му е подкрепа през целия си живот, но и защото винаги учи на нещо добро своя стопанин. Вижте какво може да научите от кучето си за успеха в живота.

Фокусирайте се

Вероятно сте забелязали при игра с куче, че най-добрият приятел на човека има невероятен фокус. Фокусирайте се върху работата, процеса свързан с нея. Действайте целенасочено, давайки си кратки почивки и сами ще забележите колко по-продуктивни сте.

Играйте и се забавлявайте

Кучетата винаги са готови за игри, за безгрижно тичане из природата и опознаване със себеподобни. Играйте, дори когато сте на работа. Смейте се, дайте свобода на емоциите и не спирайте да се забавлявате. За хората, които не спират да играят (в групови спортни игри, настолни и игри и т. н.) казват, че имат по-добре развит мозък от останалите и често са в пъти по-умни и успешни.

Не се страхувайте да скочите

Друго, което трябва да ви е направило впечатление при кучетата е, че те почти никога не се колебаят да скочат, особено в ситуация на необходимост. Ето защо не бива да се страхувате от скоковете, защото един скок може да е разликата между успеха и провала.

Свързани статии

Използвайте носа си

Винаги мокрият и помръдващ кучешки нос е един от най-мощните инструменти за разследване и проучване на средата, хората, на всичко. В бизнеса или работата си също е необходимо да правите проучвания и анализи, да използвате своя нюх. Доброто и навременно проучване, когато поемате нов проект, отговорност и ангажимент е следвано винаги от вашите добри инстинкти. Доверете се не само на данните, които ще получите, но и на всяка част от вашето тяло, която ще ви подскаже дали вървите в правилната посока. 

Мислете позитивно

Вероятно всеки от вас поне веднъж се е питал коя е тайната на успелите хора. Те имат много тайни за успеха си, но една от най-големите е че те винаги са позитивни. Погледнете кучето си. Когато се прибирате у дома, когато се събудите, влезете в стаята, то винаги ви се усмихва и е позитивно към вас. То ви развеселява, маха от товара на ежедневието и никога не ви критикува. То ви показва как да успеете. Бъдете подкрепа за колегите си. Бъдете приветливи, дори в лошите моменти и не след дълго вие ще бъдете възнаградени с успех.

Кучето ще ви научи как да уважавате парите

Всеки път щом кучето изкопае дупка или скрие някъде другаде кокала си мислите, че това е нещо напълно безсмислено. Напротив! Дори кучетата знаят, че трябва да имаш нещо малко заделено настрани, в случай, че стигнеш нулата.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Az ( преди 10 години )
миличките! :) толкова верни приятели са...винаги сме имали за домашен любимец куче:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар