Свободно време

Вдъхновяващи примери за успеха

„Всеки има план, докато не му разбият устата.“ – Майк Тайсън

20.10.2015г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме устремени към успеха, искаме да развиваме успешен бизнес, се нуждаем не само от качества, но и от вдъхновяващи примери. Такива има безброй много в различни области. Споделяме 4 от тях, които ще хвърлят малко светлина върху пътя към осъществяването на мечтите ви.

„Всеки има план, докато не му разбият устата.“ – Майк Тайсън

Всяка бизнес среща или друго предизвикателство е вид игра на ринга. Когато стигнем до него, времето за плановете и планирането им е приключило. Време е да се действа. Изисква се психическа и физическа издръжливост, креативност и понякога импровизация.

Не забравяйте, че ефективното планиране е от ключово значение за вашите успехи. Дори и да има момент на провал, той ще ви подготви още по-добре за следващия мач, затова планирайте!

„Бихме могли да направим груба оценка, че един майстор е прекарал вероятно от 10 000 до 50 000 часа, взирайки се в позициите на шахматната дъска.“ – Хърбърт Саймън и Уилям Чейс – изследователи

Майсторството ще ви отнеме време. Искате ли да станете добри в дадена област, бъдете готови да жертвате голяма част от личното си време. Заредете се с търпение, фокусирайте се върху идеите си и бъдете всеотдайни. Това е ключът към успеха.

„Защото мозъкът ви не разполага с мозък.“ – създателят на метода за лична продуктивност Дейвид Алън

Каква е идеята на това твърдение на специалиста? Мозъкът ни се нуждае от свобода, за да може да мисли в момента. Както казва Алън, мозъкът ни не е достатъчно умен, за да ви напомни за неща в момента, когато те трябва да бъдат свършени.

Понякога се случва да се сетим за неща в три през нощта, когато нямаме възможност да свършим необходимото. Информацията, която приемаме всекидневно и мозъкът ни се налага да обработва е огромна.

Свързани статии

Ето защо Алън препоръчва да поддържаме мислите си ясни и да записваме част от плановете си в списък със задачи.

„Нека бъдем истински или да не играем.“ – автор и консултант продажби Mahan Khalsa

Кога за последен път бяхте истински? Оставете позите и потърсете етиката. Развийте я, преследвайте истината и останете открити за всички възможности в живота. Една от тайните на успеха е това той да бъде истински, неподправен.

Снимка: istock

Коментирай