Свободно време

Цитати за силата на любовта в една връзка

„Предположенията са термити за връзките“

27.12.2015г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Търсите любовта или вече сте я намерили и искате да създадете една стабилна и красива връзка. Знаете, че пътят, който ще изминете докато я градите, е дълъг и невинаги равен. Ще има моменти, в които ще забравяте за много важни неща.

Затова споделяме няколко вдъхновяващи цитата, които ще ви напомнят какво да търсите в една връзка и кога е време да си тръгнете.

„Силната любов не се мери, тя просто се дава.“ – Майка Тереза

Любовта е двупосочна улица и когато обичате някого, чувствата, които изпитвате към него или тези, които партньорът има към вас, не бива да се измерват. Ако постоянно сравнявате какво вие сте дали от себе си във взаимоотношенията и какво половинката, означава, че не изпитвате нужното удовлетворение и може би е добре да преосмислите връзката си.

„Предположенията са термити за връзките“ – Хенри Уинклър

Когато се намираме в сложна ситуация или след спор с половинката, винаги правим прибързани изводи. Тогава погрешните или непотвърдени предположения ни карат да действаме не както трябва и изпреварват добре обмислените ситуации. Ето защо актьорът Хенри Уинклър е прав, когато казва, че предположенията разрушават връзката.

„Не можем наистина да обичаме някого, с когото никога не се смеем“ – Агнес Реплиър

Този цитат трябва да ви напомня, че винаги трябва да се забавлявате с половинката си. Да бъдеш в състояние да се смееш, да споделяш радостта на любимия, а и той твоята, може би е едно от най-важните неща в една връзка.

„Качеството на вашия живот е качеството на вашите взаимоотношения.“ – Антъни Робинс

Когато сте щастливи и здрави, отношенията ви ще се развиват в правилна посока. Премахнете токсичните хора от живота си, хранете се здравословно, спортувайте, защото когато тялото ви се чувства и изглежда добре, такъв ще бъде и вашият ум. Когато умът ви е щастлив, ще откриете, че качеството на вашите взаимоотношения, не само в любовта, но и с всички останали е значително по-добро.

„Никой не може да ви унижи без вашето съгласие.“ – Елинор Рузвелт

Никога не си позволявайте да бъдете в една връзка, която ви кара да се чувствате нещастни. Още повече не бива да позволявате на половинката да ви кара да се чувствате недооценени, малки и незначителни като личност.

Свързани статии

„Прошката е атрибут на силния.“ – Махатма Ганди

Дали това е нещо незначително като това, че съпругът ви оставя тоалетната седалка вдигната или нещо сериозно като това, жена ви да флиртува с шефа си, трябва да се научите да прощавате. Простете си за малките неща, забравете за цялото изпитание, защото животът е твърде кратък.

Коментирай