Свободно време

Как да използвате кристалите в ежедневието

Направете си красиво и специално местенце в дома

09.02.2016г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Кристалите и скъпоценните камъни от векове се използват с различни цели. Древните египтяни използвали карнеол за защита, гърците аметист, за да облекчат махмурлука, а китайците нефрит, за да облекчат проблемите с бъбреците. В наши дни кристалите и тяхното приложение се завръща. Ето няколко съвета за това как може да ги включите в ежедневието си.

Използвайте кристалите по време на медитация

Един от най-простите начини да се свържете с кристалите е чрез медитация. Започнете, като задържите кристал в едната или двете си ръце, затворете очи и се съсредоточете върху дишането си.

Може да почувствате тялото така, сякаш потъва дълбоко в земята, а е възможно първите няколко пъти да не почувствате нищо. Понякога кристалите не резонират, ето защо трябва да бъдете по-търпеливи. Едни от най-подходящите кристали за медитация са авантюрин, аквамарин, лабрадорит, лунен камък.

Направете си красиво и специално местенце в дома

Това може да бъде вашето място, в което медитирате или практикувате йога, а защо не там, където обичате да се усамотявате с хубава книга. Присъствието на кристали в тези специални кътчета добавя повече положителна енергия.

Аметистът е един от най-популярните кристали, който се прилага в специалните кътчета, защото той излъчва положителна енергия и насърчава по-дълбокото състояние на медитация.

Носете го близо до себе си

Колкото по-близък контакт имате с кристала, толкова по-лесно ще ви бъде да подобрите вашата енергия. Може да носите любимия ви кристал под формата на бижу, в джоба, портмонето, чантата.

Когато ви предстои изпит или се нуждаете от повече спокойствие и концентрация, вземете в ръката си кристала. Съсредоточете се върху вашето намерение (което трябва да е само положително!) и камъкът ще започне да работи във ваша полза.

Поставете кристали върху тялото си

Поставянето на кристали върху тялото има съвсем различен ефект, отколкото този, който имат, когато просто ги носите със себе си. Ако работите с определена чакра, вземете един камък, който съответства на нея и го поставете върху тялото си.

Това предизвиква раздвижване на енергията около тази чакра и подобряване на баланса й. Повече за камъните и чакрите вижте тук. 

Свързани статии

Еликсири с кристали

Смята се, че водата усилва енергията на кристалите. Ето защо някои хора използват кристалите за направата на еликсири. Например, ако страдате от болно гърло, може да ползвате кристал свързан с него, като аквамарин. Измийте го много добре с вода и сапун, а след това го поставете в чаша с вода. След няколко минути изпийте водата.

Снимки: istock

Коментирай