С настъпването на китайската нова година, поглеждаме към характеристиките за всеки един знак. От днес всичко, което ще ни се случва, ще бъде под въздействието на Червената огнена маймуна. Ето какво ви очаква, ако според китайския зодиак сте:

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036)

Съчетанието между огнедишащ Дракон с огнена Маймуна може да се окаже доста изгарящо, нали? В действителност изобщо няма да е така. Маймуната си знае мястото и е склонна да отстъпи и да покаже дълбоко уважение към Дракона, като при това няма да създава никакви пречки. Което означава, че Драконът може да се заеме с каквото си пожелае.

Няма дейност, която да не се увенчае с успех. Пред Дракона ще се разкрият много перспективи, при това доста разнообразни. Единствената опасност от това обстоятелство е, че Драконът може да започне да разпилява потенциала си в прекалено различни дейности и в противоположни посоки. Ако обаче успее да се концентрира и да разпредели силите си крачка по крачка, то няма начин да не сбъдне мечтите си.

Що се отнася до личните и любовни отношения ще е добре, ако настоятелният Дракон направи „лек завой“ и смени тактиката. С повече търпение, с чаровна усмивка и желание за взаимност отношенията както между семейните, така и между намиращите се в начална фаза на обвързаност, Драконите ще приличат по-скоро на празнична заря, отколкото на минно поле.

Драконите, които все още не са намерили подходящ партньор ще са много по-склонни да се адаптират и да проявят гъвкавост в годината на Маймуната, което доста ще улесни контактите им. Едва ли ще „смъкнат летвата“ на критериите си, но поне няма да са толкова безжалостно критични към чуждите недостатъци.

Снимка: istock

Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037)

Змията също ще трябва да излезе от състоянието си на привична летаргия, пасивност и изчакване. Подвижната Маймуна не търпи спокойствието. Тя е провокатор в положителния смисъл. Змията трябва да се включи в събитията, да влезе във водовъртежа на шеметното ежедневие.

Маймуната непрекъснато ще я вкарва в непредсказуеми ситуации, опитвайки се да я накара да използва максимално творческия си потенциал. Може би Змията няма да посмее да започне нещо ново, но при всички случаи ще довърши изоставените стари проекти, търсейки нови начини за приложението им.

Змията обича удобствата и ако прояви достатъчно упоритост, едва ли ще има повод за оплаквания. Змията е трудолюбива, но лесно отстъпва пред затрудненията. Предпочита да ги заобиколи, отколкото да ги преодолее.

Но в годината на Маймуната на Змията ще се наложи да е по-настоятелна и по-директна. Наградата за усилията й ще бъде рязко подобряване на материалното и най-вече на финансовото й положение.

Змията е мъдра и едва ли ще има някакви проблеми, свързани с личните и любовните отношения. Тя умее да създава уют, спокойствие и чувство за сигурност, което е достатъчна предпоставка за положителни емоции. Близките с радост ще я даряват с любовта си.