Свободно време

Туристически дестинации за влюбени, вдъхновени от книгите

Романите и филмите будят интереса към различни места по света

18.05.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Книгите и филмите ни вдъхновяват да желаем от цялото си сърце да зърнем локациите, където са заснети или красивите места, описани в романите.

Много влюбени двойки посещават различни места по света, водени от желание да се потопят в интересния си любим сюжет. Ще ви дадем няколко идеи за романтична разходка, вдъхновена от книгите и филмите.

Стъклената пирамида пред Лувъра в Париж

Стъклената пирамида пред Лувъра е централна локация в книгата на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“. Увличащият и изпълнен с мистерии и загадки роман бе екранизиран през 2006 година от режисьора Рон Хауърд. В ролята на Робърт Лангдън видяхме прекрасния Том Ханкс.

Париж е основната локация на развиващото се действие. Убийство в Лувъра събира главните герои и ги подтиква да се потопят в тайните на свещения граал, отношенията между Мария Магдалина и Исус Христос.

Бестселърът на Дан Браун предизвиква огромен интерес със своя мистериозен сюжет, поставящ множество въпроси за християнството. Но определено подбужда интереса на туристите към иначе привлекателния Париж.

Париж е известен като градът на влюбените. Стъклената пирамида пред Лувъра е „главен герой“ в книгата, което я прави идеален повод да си направите пътешествие дотам, ако сте фенове на трилогията.

Балконът на Ромео и Жулиета във Верона

Италианският град Верона е мястото, което събира най-емблематичната влюбена двойка на всички времена – героите на Шекспир Ромео и Жулиета.

Ето защо Верона е може би една от най-подходящите дестинации за влюбени двойки. Не е тривиално, нито пък изтъркано, стига да си падате по средновековни забележителности. Верона може да ви ги даде!

Може би една от най-известните творби на Уилям Шекспир, а именно любовната трагедия „Ромео и Жулиета“ е ситуирана във Верона. Знаем историята на враждуващите фамилии, които в крайна сметка погубват една чиста любов.

В произведението на Шекспир е описан балконът, на който Жулиета посреща своя любим с туптящо сърце.

Някои смятат, че такива персонажи наистина са съществували. Заради тази легенда се твърди, че балконът на Жулиета наистина съществува. Той дори се намира в днешна Верона. Разбира се, няма преки доказателства за истинността на това твърдение, но това по никакъв начин не пречи на туристите да се тълпят, за да го видят.

Ето защо Верона е чудесна дестинация за влюбени пътешественици, която ще ви грабне и с останалите си забележителности.

Музеят на Шерлок Холмс в Лондон

Свързани статии

Тази интересна дестинация не е типична за влюбени, но пък защо да не е за двойка, влюбена в историите за гениалния детектив?!

Повече от 100 години след написването на романа за чудатия и невероятно прозорлив Шерлок Холмс, той все още буди интереса на хиляди почитатели на криминалните романи по цял свят.

Лондон е огромен град с много забележителности, но феновете на поредицата за Холмс биха взели чудесен повод от тази идея, за да посетят Лондон. Шедьовърът на Артър Конън Дойл е инспирирал създаването на тематични кръчми, атракции, хотели.

Снимки: iStock

Коментирай