Свободно време

5 сигурни знака, че обичате да сте сами

Чувствате се комфортно, когато се храните сами в ресторанта

19.05.2016г. / 16 51ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Понякога всеки от нас има моменти, в които иска да остане насаме със себе си. За някои хора тези моменти се повтарят твърде често, защото те обичат самотата. Но не разбирайте самота в тъжния смисъл, а в този, когато носи много удовлетворение.

Ако не сте сигурни дали спадате към тази група, ето пет сигурни знака, че вие също предпочитате по-често собствената си компания.

Предпочитате свободните уикенди

За хората, които се наслаждават на собствената си компания, типичният им уикенд е без планове, срещи и задължения. Спокойна вечер у дома, облечени в удобна пижама, гледайки интересен филм по телевизията. Това е идеално прекараното време за тях. Шумните барове, срещите, не биха им донесли толкова приятни емоции, колкото собствената им компания.

Можете да отидете сами на кино

Чувствате ли се комфортно да отидете сами на кино на нов филм или на вече любим ваш такъв? Не ви е нужна компания, с която да споделяте пуканки или да обсъждате нещо около лентата. Нещо повече – харесва ви пуканките да бъдат само за вас. Ето това е още един знак, че обичате да прекарвате време сами със себе си.

Чувствате се комфортно, когато се храните сами

Вечерята или обядът с приятели са приятни за вас, до момента, в който изборът на заведение става труден, спорите за разделянето на сметката. Понякога просто имате нужда да посетите някой хубав ресторант или да си сготвите сами у дома и да се насладите на храната и собствената си компания.

Не обичате да споделяте леглото си с някого

Просторното и удобно легло е нещо прекрасно за вас. Има само един проблем – не искате да делите тази свобода с друг. Няма смисъл да отричате. Вие определено сте човек, който обича самотата, дори когато си почива. За вас са много неприятни драмите като борба за завивката, това, че партньорът ви хърка и липсата на всичко това ви носи удовлетворение.

Свързани статии

Можете да пътувате по света соло

Идеята да пътувате сами и да откривате нови и интересни места не ви плаши, напротив. Това ви дава свободата да избирате желаните от вас дестинации, да си определите собствен маршрут, активности, без някой да ви ограничава. Също така, тази идея ви допада, защото въпреки, че се наслаждавате на самотата, обичате да излизате от зоната на комфорт и да създавате нови познанства.

Снимка: istock

Коментирай