Свободно време

6 цвята идеални за бизнеса или офиса

Син - успокояващ и релаксиращ цвят

19.08.2016г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всеки от нас има любими цветове, а всеки цвят изпраща определена вибрация. Днес споделяме 6 цвята, които според източната философия за идеални за бизнес. Без значение дали развивате бизнес или не, сложете някои от тях в офиса. 

Лилаво

Според фън шуй, лилавият цвят подобрява физическото и психическото здраве. Той е успокояващ и има способността да намали напрежението. Лилавото е и цвят на богатството и просперитета, показващ голяма сила и интелигентност.

Често срещан е под някаква форма в кабинетите на изпълнителни директори, както и  в техния стайлинг. Това е чудесен цвят за спа центровете, за тези, които развиват бизнес със сладкиши и други храни например.

Син

Друг успокояващ и релаксиращ цвят е синият. Напомняш за морето и небето, означаващ приключения и свободен дух. Той е най-универсалният цвят в бизнеса. Позовава се на доверие, лоялност, надеждност и отговорност.

Въпреки това, се счита също така предвидим и консервативен. Бъдете внимателни, когато използвате синьо в бизнеса. Ако е прекалено много, може да създаде скука във визията. Обикновено това е изборът на банки, застрахователни компании, фармацевтични компании.

Ако не искате вашият бизнес да се възприема като скучен и консервативен или вашата визия да не излъчва това,  изберете по-ярките нюанси на синьо. 

Зелен

Зеленото е цветът на природата, свежестта, баланса и хармонията. Без значение какъв бизнес развивате, добре е да го включите под някаква форма.По-тъмните нюанси на зелено, се свързват с парите, престижа и богатство, докато по-светлите нюанси представляват свежест, растеж, доброта и съчувствие.

Зелените нюанси биха били идеални бизнес с ресторанти и заведения за хранене, спа центрове, храни за здраве, хранителни добавки, кетъринг. Зеленият цвят не само успокоява, но и стимулира апетита. 

Жълт

Най-яркият цвят от дъгата, трябва да се използва разумно в бизнеса. Въпреки, че според фън шуй, жълто се свърза с комуникацията, здравето и положителната енергия, някои изследвания показват, че по-дългото излагане на този цвят, може да доведе до безпокойство. Жълтите багри стимулират логическата страна на мозъка и яснотата на мисълта.

Подобряват аналитично мислене. В бизнес се препоръчва да присъстват минимално, а не да са основен цвят. Подходящи са за детски стоки и играчки, за козметичния бизнес. Жълтото ще помогне на вашите продукти да се откроят от останалите. 

Оранжев

Според философията на фън шуй, оранжевият е цветът, който ни помага за повишим своята концентрацията, както и креативността. Кара ни да мислим позитивно, зарежда ни с енергия, кани ни да опитаме удоволствия, да дадем свобода на приключенския си дух.

Ето защо често може да го забележите в кафенета, ресторанти, туристически агенции. Бъдете внимателни, когато го използвате за вашия бизнес. Този цвят не бива де доминиращ. 

Свързани статии

Червено

Фън шуй определя червеният цвят, като нещо, което ще ни донесе късмет, увереност и пари. Въпреки това, той е цветът на яростта и гнева, ето защо е важно да се използва деликатно.

Червеното показва любов и позитивно мислене. Често ще го видите в ресторантьорския или моден бизнес, както и за всяка дейност свързана с любовта. 

Снимки: Reuters

Коментирай