Ядосвате ли се, че домът ви вечно е разхвърлян. Писнало ви е да чувате в мислите си собствената ви гузна съвест, която ви нашепва как е крайно време да подредите бъркотията?

А писнало ли ви е да чувате реалния глас на майка ви, която ви повтаря как вече сте големи хора и е крайно време да се отнасяте към дома си като такива? Това е още по-потискащо! Да ти вменяват вина цял живот каква бъркотия е ежедневието ти – не само домът, но и ангажиментите, срещите, почивките, работата.

Добрата новина е, че разхвърляните хора имат много повече поводи да се гордеят, че са такива! Ето ги и тях:

Разхвърляните са истински творчески гении

Историята, опитът и изследванията доказват, че истински креативните хора са разхвърляни в личния си живот и в дома. Те нямат време да се занимават с глупости и дребнави подредби, перфекционизъм в дома и подобни битови неразбории.

Разхвърляните хора насочват енергията си към съществени за тях неща, които разширяват кръгозора им и им отварят нови врати.

Разхвърляните имат своя собствена система

Не мислете, че разхвърляните хора не могат да се оправят сами. Не мислете, че им е нужна помощ – те намират всичко в своя безпорядък и не могат да живеят по друг начин. Те си имат своя собствена система за подредба на дома, живота и всичко останало, която си работи страхотно!

Разхвърляните хора са над нещата

Разхвърляните хора спокойно могат да се похвалят с умението си да са над нещата. Те не си губят времето с дребни детайли, а мислят в бъдещето и то глобално. Пълни са с идеи и знаят как да ги реализират.

Разхвърляните хора са уравновесени

На тях не им пука, че леглото им не е оправено или че не са измили банята до блясък. Те се чувстват напълно хармонично в безпорядъка си. Дори той им дава спокойствие. Всъщност, има ли смисъл да се ядосваш за нещо, което не ти носи удовлетворение? Според разхвърляните натури не. Просто се насочи към нещо, което ти доставя удоволствие и те прави продуктивен.

Още по темата

Разхвърляните са спонтанни и гъвкави

Този тип хора не принадлежат на разни стереотипи. Те могат да се измъкнат от всяка ситуация без да се вглъбяват много в решения, сметки, колебания и предизвикателства. Те просто реагират спрямо момента и често това е най-правилният начин.

Разхвърляните имат по-добри идеи от останалите

Именно защото съзнанието им е над злободневните неща, разхвърляните хора винаги блестят с повече и по-оригинални идеи от останалите. Учените смятат, че това се дължи на нетрадиционния им подход към всичко около тях. Те не се интересуват от чуждо мнение и правят нещата както на тях им харесва. Ето защо и не се страхуват да поемат рискове. Това освобождава съзнанието и дава път на креативността.

Снимки: iStock