Свободно време

Бруно Марс с 6 статуетки „Грами“

Церемонията премина под знака на протестите срещу сексуалното насилие

29.01.2018г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Бруно Марс с 6 статуетки „Грами“

Преди часове на церемония в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк бяха връчени 60-ите юбилейни награди „Грами“. Тази година големият победител е американският RnB изпълнител Бруно Марс, който бе отличен с 6 статуетки „Грами“, включително и в категорията най-добър албум на годината за 24K Magic, както и в категорията „Песен на годината“ за „That's What I Like“.

Сред наградените се нареди и поп певецът Ед Шийран, който си тръгна с две статуетки за най-добър албум с поп вокал за албума „Divide“ и за най-добро изпълнение на поп соло за „Shape of You“. За най-добър нов артист, отличие получи канадската певица Алесия Кара.

Посмъртно със статуетки „Грами“ бяха удостоени канадският певец и поет Ленард Коен и актрисата Кари Фишър. Коен бе отличен в категорията за най-добро рок изпълнение за песента „You Want it Darker“, а Фишър за аудиозаписа на спомените ѝ от снимането на „Междузвездни войни“. Тазгодишната церемония по връчването на наградите „Грами“ се отличаваше от предишните.

Тя премина под знака на протестите срещу сексуалното насилие. Бели рози и изпълнение на сингъла „Praying“ от певицата Кеша, посветен на жените, станали жертва на сексуален тормоз, вдигна на крака гостите на церемонията.

Любопитното е, че Джей Зи, който бе номиниран в 8 категории не взе нито една статуетка. Това подразни рапъра, който отказа да пее на наградите. В галерията ни може да видите още кадри от церемонията.

Коментирай