Свободно време

Иронии на съдбата, които забавляват живота ни

Знаете ли, че човекът, изобретил знака „стоп“ не можел да шофира?

04.02.2018г. / 07 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво е иронията? Най-просто казано – съдбата прави с нас каквото си иска и ни се случват неща, тотално противоположни на онези, които сме очаквали.

Съдбата си играе не само с нашите очаквания, а и с безброй житейски ситуации, които ни карат да приемаме света около нас малко по-забавно.

За да ви разсмеем ще ви запознаем с някои доста иронични факти в нашата рубрика „Знаете ли, че...?“

Какво е ироничното за единствения човек, преживял спускане по Ниагара с бъчва?

Съдбата си прави ужасна шега с Боби Лийч – човекът, спуснал се в бъчва по Ниагарския водопад и оцелял. Той умира при нелеп инцидент – подхлъзнал се на портокалова кора, паднал, наранил сериозно крака си. Кракът му получил гнойна инфекция, от която се получила гангрена, довела до ампутация на крака. Въпреки това обаче Боби Лийч умира след няколко месеца заради усложнения от гангрената.

Любопитни факти за депресията

Какво иронично има в Библията?

Тя е най-крадената книга в Северна и Южна Америка. Смешното е, че един от Божите закони е да не се краде.

Какво е ироничното за „Анонимните алкохолици“ в САЩ?

На смъртното си легло откривателят на организацията за взаимопомощ поискал да му бъде дадена чаша уиски за последно.

Какво е ироничното за Чарли Чаплин?

Веднъж той се явил на състезание по ходене в стил Чарли Чаплин и станал 20-ти.

Какво още „живее“ в спермата?

Кое е ироничното в знак „стоп“?

Бащата на пътната безопасност Уилям Ено изобретил знака „стоп“, пешеходните пътеки, кръговото движение, еднопосочните улици, стоянките за таксита, но така и никога не се научил да шофира.

Какво е ироничното за сциентоложката църква?

Мрежата за осведоменост относно култовете (The Cult Awareness Network) в САЩ, която някога имала и гореща линия, вече е собственост на сциентоложката църква.

Чудни факти за Космоса

Свързани статии

Какво е ироничното за Ал Капоне?

По-големият брат на известния гангстер Джеймс Винченцо Капоне бил федерален агент по въпросите за сухия режим в началото на 20 век.

Какво е ироничното за баскетбола?

Единственият винаги губещ треньор по баскетбол в историята бил самият откривател на играта – преподавателят по спорт в Университета в Канзас Джеймс Нейсмит. Той измисля баскетбола през 1891 година. Джеймс е един от най-живите примери за ирония на съдбата, който доказва, че да имаш една прекрасна идея не означава, че си добър в изпълнението ѝ.

Какво е ироничното за Юлий Цезар?

На мястото, където бил убит великия римски император, днес се намира убежище за бездомни котки, в което е забранено да се евтаназират животни. Някога площадът е бил арена на смъртта, днес обаче животът на безпомощните животни ревностно се пази именно там. В Италия има закон, забраняващ евтаназирането на бездомни котки. Поради тази причина Рим е препълнен с бродещи котараци.

Какво е ироничното за Александър Бел?

Той изобретил телефона, който ползваме и до днес, но отказвал да държи телефон в кабинета си по време на проучванията, защото смятал, че ще го разсейва в работата му. Е, бил е прав явно.

Какво е ироничното в хотелите, направени от лед?

Швеция има такъв пример. Хората, построили хотела, трябвало задължително да монтират детектор за дим заради установените стандарти за безопасност. Огън и лед? Нужен ли е детектор изобщо!

Коментирай