Свободно време

8 неща, за които жените не трябва да се извиняват... никога

За избора, който правите по отношение на храната

17.05.2018г. / 12 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, в който се почувствахте по някакъв начин неудобно и решихте да се извините за начина, по който живеете живота си, за това, че все още не сте готови на брак и деца, за стила, който сте избрали да следвате, за тялото, което сте приели да имате?

Жените сме чувствителни създания и обществото в това число близки, колеги, любими хора много лесно могат да ни поставят в ситуация, в която да се извиняваме за нещо, за което не би трябвало.

Момичета, в следващите редове ще видите 8 неща, за които не бива да се извинявате... никога.

За това, че казвате „Не“

Жените често се чувстват виновни, че казват „не“, защото сякаш е по-лесно да се съгласим, за да си спестим понякога и излишни въпроси, коментари, ситуации. Но е важно най-напред да помислите за себе си и без значение колко малка е причината, поради която отказвате, дори на приятел или близки, не бива да се чувствате зле.

За това, че понякога не носите грим

В почивните дни обичаме да правим бягство от това да се гримираме. Ако имате нужда да не прилагате грим върху лицето си, не го правете, особено ако може да се похвалите с хубава кожа. Но не забравяйте в почивните дни да се погрижите за красотата на кожата си с подходящи маски и терапии.

Тест: Каква жена сте?

За избора, който правите по отношение на храната

Не се чувствайте виновни за това, че сте избрали да се храните здравословно, че се отказвате от някои вредни навици. Ще срещнете много хора, които ще се опитат да саботират начина ви на хранене „От малко нищо няма да ти стане“, „Само една чаша вино, полезно е“ и т. н. Не на последно място не се чувствайте длъжни да давате обяснения за изборите, които правите.

За това, че се забавлявате

Кога за последен път се забавлявахте истински без да се чувствате гузни и да ви минават мисли като „Какво ще си помислят другите“? Важно е вие какво искате, вие как се чувствате.

За това, че проявявате егоизъм

Егоизмът не е толкова лош, особено когато е в малки количества. Искате време само за себе си, за хобитата си, за вашите приятели, искате да си купите нещо, да се поглезите и т. н. Не бива да се извинявате, просто направете това, което ви се иска. Това е вашето „парче“ радост.

25 малки неща, които ни правят щастливи

За вашите емоции

Може да сте ядосани, щастливи, изненадани, разочаровани, тъжни и дори безразлични. И не бива да се извинявате, само защото не удовлетворявате някого. Изразяването на емоции е един от най-добрите начини да се почувствате по-добре със себе си, да намалите напрежението, да намерите решение на проблем.

За това, че имате нужда от помощ

Почти всяка жена поне веднъж се е намирала в ситуация, в която се е нуждаела от помощ, но се е притеснявала да я поиска. Много хора биха се радвали да откликнат на нуждите ви, защото всеки обича да се чувства необходим и вместо да се извинявате за това, че имате нужда от нечия подкрепа, едно „благодаря“ е напълно достатъчно.

За това, че имате различно мнение

Живеем в свят, в който можем да изразим свободно своята гледна точка и не бива да се извиняваме за това, че тя се разминава с вижданията на нашия партньор, колега, приятел, роднина.

Коментирай
Свободно време