Свободно време

Остава ли джентълменството в миналото (видео)

Обиждаме ли мъжете, като заявяваме своята сила и самостоятелност?

22.05.2018г. / 15 58ч.
Илияна Николова
Остава ли джентълменството в миналото (видео)

Жените се борят за еманципация и независимост, но къде поставя този стремеж мъжете? Силният пол е изместен настрана, защото жената казва „Мога и сама!“ Криворазбраната еманципация – убиват ли жените кавалерите? Коментар в предаването „Околосветско“ на Патриция Кирилова, Искрен Пецов и Виолина Анчева.

В световен мащаб виждаме множество примери на успели и влиятелни жени. Жената започна сама да си отваря вратата, да печели пари, да си плаща сметката и... да успява. Сякаш нежният пол не се нуждае от никого, освен от себе си.

Съществува огромен сблъсък между патриархалните разбирания на голяма част от населението и съвременния матриархат, в който независимата жена кариерист завоюва все повече върхове. Мястото на жената отдавна не е „само в кухнята“, затворена между Бермудския триъгълник на печката-мивката-пералнята.

„Дразни ме, когато един мъж мисли, че жената трябва да сготви вечерята. Не сядаме ли заедно на масата?“, попита Виолина Анчева.

Къде поставя това мъжа и превърнаха ли ги жените сами в по-мекушави и „женствени“ от себе си? Какво значи „истински мъжкар“?

„Възпитанието идва от вкъщи. Не знам защо се възприема, че е мъжкарско само да плащаш вечерите. Не е мъжкарско да изхарчиш 200 лева в ресторанта, а след това да ме караш да си нося тежката чанта сама.“, коментира в предаването Мис Вселена Виолина Анчева, българската участничка в „Мис Вселена“.

Обиждаме ли мъжете, като заявяваме своята сила и самостоятелност?

Вижте повече във видеото.

Коментирай