Свободно време

Портофино – тук животът е dolce

Едно приказно място в Италия

05.07.2018г. / 06 10ч.
Михаела Лазарова
Портофино, Италия. снимка: istock

Портофино, Италия. снимка: istock

Тюркоазени води, красиво пристанище, зеленина и вкусна храна... Добре дошли в Портофино! Живописното рибарско селище, намиращо се в северозападна Италия, на Ривиера ди Леванте, разположено в предната част на залива. Това е една от любимите туристически дестинации, особено на влюбени двойки, които искат да подхранят връзката си с малко италианска романтика.

Разхождайки се из Портофино няма как да не се влюбите в малките магазинчета, разноцветните сгради с дървени капаци на прозорците. Когато не събирате слънчев тен на плажа или не дегустирате местна кухня, посетете манастира La Cervara. Той е построен през 1361 година, а според историята в кулата му е бил затворен френският крал Франсоа I.

Въпреки че в Портофино риболовът е силно развит, тук печалбите идват главно от туристите, повечето от които разполагат с много добри финансови възможности.

Замъкът Браун, който е построен през 1557 година е друга атракция, която не бива да пропускате да видите.

Чували ли сте за статуята „Исус от бездната“? Тя се намира във водите на един от заливите и за нея се смята, че закриля рибарите. През 1957 година бива спусната на 17 метра дълбочина.

Свързани статии

Популярността на това райско кътче нараства в края на 19 век, когато се превръща в любима дестинация на европейските аристократи. Холивудските филмови звезди от 50-те и 60-те години на миналия век, италианското висше общество, също обръщат поглед към Портофино.

Ричард Бъртън, Елизабет Тейлър, Мадона, Риана са само част от знаменитостите, които обичат да си почиват в тази част на Италия.

Снимка: iStock

Коментирай