Свободно време

Спасителят

19.06.2007г. / 13 39ч.
Аз жената
Спасителят

Горещо лятно четиво. Убийства, мистерии, кражба на картини, любов, полицейски преследвания, агенти на ФБР и развитие на цялото действие сред богатото общество на Палм Бийч.
Истинската опасност не е във водата. Изпадне ли в беда, кой ще спаси спасителя?

Книгата „Спасителят“

Симпатичният Нед Кели е спасител на плажа в курортно градче във Флорида, когато среща жената на мечтите си и се влюбва. Тес е сексапилна и зашеметяващо красива. Всичко е идеално, като изключим това, че тя е свикнала да се къпе в разкош, а той – да изкарва парите си с труд. Тя е гост в луксозен хотел, а той само работи там.
Затова когато приятелите на Нед му предлагат да участва в голям удар, с който ще уредят живота си веднъж завинаги, той се съгласява да им бъде шофьор и охрана. Планът не е сложен – светкавично проникване в дома на богатия колекционер Стратън, от който трябва да се откраднат няколко платна на известни художници.
В нощта на обира всичко се обърква. Екипът на Нед е измамен. Когато проникват в къщата, някой вече ги е изпреварил и набелязаните картини липсват от стените на имението. Задачата на Нед е да отвлече вниманието на полицията и той успява да се справи.
В същото време приятелите му са хладнокръвно убити. Нед е единственият останал жив и сега той се превръща в мишена едновременно на ФБР и убийците. Ала убити са не само най-добрите му приятели, но и любовта на живота му. Тес е ликвидирана същата нощ, а в стаята й е пълно с негови отпечатъци. Така Нед се превръща в най-търсеното лице в страната, а снимката му  непрекъснато се показва по националните телевизии.
Без да се доверява на никого, Нед бяга отчаяно, опитвайки се да отмъсти за приятелите си, да се оневини и да открие кой желае смъртта му. В постоянната надпревара с времето и убийците, той ще получи неочаквана помощ, а отговорите, които ще открие, са зашеметяващи.
„Спасителят“ е идеалният избор за лятно четиво - светкавична скорост на действието и внезапни обрати в сюжета,
интригуващ пъзел от загадки и интересни герои. Читателите ще бъдат развълнувани от книгата, носеща запазената марка на един от най-добрите американски автори на трилъри.

Невъзможен за оставяне.
Таймс

Интервю с автора Джеймс Патерсън можете да прочетете тук

Коментирай