Куче (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Родените в годината на Кучето са хора неспокойни. Те непрекъснато откриват и анализират собствените си грешки и се стремят да направят нещата по-добре. Те са предани, добронамерени и услужливи. Неуспехите дълбоко ги разстройват, плашат, огорчават. Когато са разтревожени може да провокират конфликт, но както бързо се ядосват, така бързо им минава.

Не им хрумва, че може да са казали нещо обидно на събеседника си и после се чудят защо някой е сърдит и ги отбягва. Хората-Кучета са щедри, широко скроени, готови да се извинят, да поискат прошка и много бързо успяват да изгладят недоразуменията.

Грижовни са и това ги прави още по-чаровни, стига да не превърнат грижата си в деспотизъм.
За професионалния си напредък хората Кучета трябва да разчитат само на себе си. Не бива да залагат на чуждо съдействие или на това някой техен приятел, влиятелна личност, да „каже две добри думи“ за тях. Вместо да попаднат на по-добро работно място ще попаднат в коварен капан, от който няма излизане.

Що се отнася до финансите, те ще разполагат с достатъчно пари за ежедневните си нужди, но не и за скъпи покупки, разкош и екзотични пътешествия. Ако се ограничат в рамките на постъпленията и отделят запаси, макар и минимални, в средата на годината ще могат да си позволят разходи, свързани с повишаване на квалификацията им. Именно благодарение на новите придобити знания биха могли да се конкурират за по-високоплатена работа. Възможностите за такава ще са случайни и хората-Кучета ще се възползват от тях, ако са достатъчно бдителни, инициативни и търсят оферти самостоятелно.

Необвързаните хора Кучета могат образно казано да се разпределят в две групи: такива, които са готови за съвместен живот и такива, които твърдо са решили, че трябва още известно време „да си поживеят“.

За първите е препоръчително да не се хващат за всяка своя връзка „като удавник за сламка“, защото вместо щастливо семейство може да си осигурят сълзлива раздяла.

Вторите пък трябва да имат предвид, че в годината на Земната Свиня не е желателно да създават хаотични връзки, да се впускат в низ от срещи и раздели, защото може да попаднат на истински подходяща личност, която да остане дълбоко разочарована от безотговорното им поведение.

Единствената препоръка за семейните Кучета е, че не бива да пренасят служебните проблеми у дома и обратно. В техен интерес е да използват работното място за разгръщане на способностите си, а семейното огнище за възстановяване на силите.

Какво трябва да знаем за знака на Свинята от китайския зодиак

Свиня (Глиган) (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Чувствителност, грижовност, предпочитание към удобствата, това са част от характерните черти на хората, родени в годината на Свинята. Те са уравновесени и отзивчиви. Умеят да създават полезни връзки и да ги поддържат. Отрицателните им черти са черногледството, склонността към самосъжаление и липса на самочувствие. Преувеличават затрудненията, представят си най-лошия възможен резултат и могат с часове да драматизират на тази тема.

Типичните представители на този знак често изпадат в меланхолия и апатия, от които не са в състояние да ги извадят никакви увещания и успокоителни думи. Успокояват се, само ако са сигурни, че са се справили с поредния вселенски (според тях) проблем. Мисълта за постижение е в състояние трайно да ги окуражи.

В никакъв случай не може да се твърди, че хората родени в годината на Глигана са слабохарактерни. Напротив, могат да направят много, за да отстоят принципите и да защитят ценностната си система. Положителните им черти, комбинирани с настоятелност им позволяват да си осигурят стабилно материално състояние, което могат и да споделят, но само с най-близките си, с подбран кръг предпочитани от тях личности.

Хората Глигани са много трудолюбиви и в своята година ще постигнат очакваните успехи във всички практикувани от тях сфери на живота. Най-плодоносни ще са дейностите, свързани с дома, семейството и избора на подходящо място за живот.

В началото на годината хората-Глигани няма да са много ентусиазирани и ще действат с неравномерно темпо, на пикове и спадове. Ще им е нужно известно време, за да си изработят подходящ ритъм и да свикнат да се придържат към него. Едно от важните условия за напредък е да следват правилен режим на работа и почивка, при което почивката да е активна, свързана с разширяване на кръгозора и повишаване на интелектуалното ниво.

Професионалният напредък и материалното обогатяване ще са следствие от последователна и качествена работа. По-особеното през тази година е, че хората Глигани ще получават заплащането за труда си почти едновременно със завършване на поетите ангажименти, че те ще определят цената за труда си и тя ще е значително по-висока.

Хората Глигани са ценители на удобствата и вкусната храна и мисълта, че ще могат да си ги осигурят ще е за тях съществен стимул.

Важно е да се каже, че възможности ще има, но ще има и опасности. Първо, част от заниманията ще са свързани с риск, който хората Глигани трябва много аналитично и предпазливо да преценяват. Колкото и да са добре материално не бива да обсъждат възможностите си и да ги излагат на показ.

Даването на пари назаем и всякакви други финансови „услуги“ са абсолютно нежелателни даже към най-близки роднини и приятели. Не само няма да ги върнат, но може да навредят на доброто име на заемодателя. Финансовата дисциплина също е задължителна, а проявите на разточителност абсолютно забранени.

Семейните хора-Глигани ще получат шанса да се сдобият със собствено жилище или друг недвижим имот, за който отдавна си мечтаят. Дори да е имало някакви противоречия в семейството новата придобивка и грижите около нея ще сплоти членовете.

Представителите на този знак, които отдавна са във връзка, но все още не живеят заедно или не са я оформили юридически най-после ще се решат на тази важна стъпка при това с абсолютното убеждение, че точно така трябва да бъде. Не е изключено като „награда за смелостта“ домът им да се огласи от детски плач дори без да са го планирали.

Необвързаните ще се оформят в две групи. Такива, на които им е все едно дали имат някого до себе си или не и такива, които ще се опитват да съкратят максимално периода от запознанството до венчилото. И за едните, и за другите препоръката е да са по-отговорни и да не се „състезават с времето“.