Свободно време

Хороскоп за годината на Жълтата земна Свиня (част първа)

Вижте какво ви вещаят звездите според китайския зодиак

05.02.2019г. / 12 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Хората, родени в годината на Дракона обикновено биват възприемани като големи късметлии. Те лесно се справят със затрудненията и са готови да вървят напред независимо от всичко. Свободолюбиви са, живеят така, че да си осигурят широко пространство и въздух. Енергични са, загадъчни и точно по тази причина привлекателни. Едновременно с това са доста чувствителни, прозорливи, но успяват да запазят самообладание в критични моменти и да овладеят емоциите си.

Те са наблюдателни, интелигентни, изключително приятни събеседници с изискано чувство за хумор. Трудно могат да бъдат заблудени и не обичат да обсъждат тривиални теми. Надарени са с различни таланти, щедри, упорити и последователни, обаче ако направят няколко опита в една и съща посока и нещата не им се получат може да станат раздразнителни и сприхави.

Хората-Дракони са енергични оптимисти и около тях винаги ври и кипи от почитатели. И ако искате да останете в групата на приятелите им е добре да знаете, че те не обичат да ги критикуват, да оспорват мнението им и да пренебрегват съветите им. В интерес на истината, техните препоръки в повечето случаи са изключително точни и навременни.

В началото на годината хората-Дракони трябва да покажат най-добрите си страни. На работното място да проявят трудолюбие и търпение. Ако имат намерение да сменят работното място ще го направят, защото ще получат повече от една възможност. На новото работно място ще получат висока оценка. Желателно е стриктно да спазват няколко правила, които ще им осигурят напредък. Да не си присвояват чужди постижения, да не парадират със своите заслуги в общата работа и да не се опитват да се издигнат за чужда сметка. Най-добри резултати ще получат хората-Дракони със собствен бизнес.

>> 6 зодии, които се вклюбват в хора, които не могат да имат <<

По отношение на парите трябва да се отбележи, че хората-Дракони са склонни към разточителност. Те обикновено са „душата на компанията“ и им доставя голямо удоволствие да предизвикват възхищение у околните. В началото на годината вероятно ще имат възможност да направят скъпа покупка, която от доста време обмислят, след което ако не се увличат по хазарт и не участват в съмнителни спекулативни сделки, едва ли ще имат някакви сериозни финансови проблеми. Даже ще могат да разплатят предсрочно някои свои задължения.

Необвързаните, търсещи истинска любов не бива да се увличат от мимолетни флиртове. Семейните пък не бива да пренасят служебните проблеми у дома. Изобщо, няма никаква заплаха за онези, които са в стабилна любовна връзка. Единствената причина за влошаване на отношенията би била изневяра на партньора, но и в този случай е препоръчително да избягват прибързаните решения. Ако изведнъж им хрумне да се развеждат, но попаднат в „задънена улица“, имат проблеми с документите или други сериозни пречки значи преминават изпитание на волята и получават предупреждение, че грешат.

Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Независимо че хората, родени в годината на Змията са с доста „труден“ характер, те не са във вражда със Свинята. Хората-Змии са сдържани, мъдри, строги, дистантни, но случва се и коварни. Умни са, обаятелни, с тънко чувство за естетика и аристократично поведение. Взискателни са и към себе си, и към околните. Потайни са, мислят бързо, реагират точно и подсъзнателно предизвикват уважение към себе си.

Целенасочени са, със силна интуиция, но почти никога не обсъждат плановете си. Не са склонни да рискуват, но не биха се подвоумили да манипулират партньорите си в своя полза.

В началото на годината хората-Змии ще трябва да се справят с трудности, които са на дневен ред още от преди това. Да не се надяват на бърз напредък и да не се главозамайват от успехите. Да се въздържат от прояви на високомерие и скъперничество. Вероятно ще се наложи да помагат на свои по-млади роднини или да се погрижат за тях. Колкото са по-всеотдайни в тези си занимания, толкова по-лесно ще постигат целите си в последствие.

През втората половина от годината темпото ще е умерено. Резултатни ще са дейностите, в които освен старание се влага творчество и въображение. Не бива да се действа с измама и нечестни методи. Ако работата, с която се занимават не ги удовлетворява в този период може да помислят за промяна на работното място или за допълнителни източници на доходи.

Проблемите на работното място, доколкото ги има, ще са по-скоро от морален характер, защото хората-Змии обикновено са единаци, но много обичат да „си бутат носа“ навсякъде и по този начин си създават неприятели. Предпочитат да работят самостоятелно, което има един недостатък. Ако допуснат грешка, няма на кого да разчитат за съдействие.

>> 4 зодии, които ще са много щастливи през 2019-а <<

За труда си хората-Змии ще получат равностойно, а в някои случаи и по-високо възнаграждение. Ще успеят лесно да приложат на практика своите уникални, в известна степен ексцентрични проекти. Ще имат възможност да отделят финансови запаси, а ако възнамеряват да инвестират, то печелившите им вложения ще са в недвижими имоти и повишаване на образованието.

Хората-Змии, които вече са семейни трябва да се преборят с ревността си, ако искат да запазят семейството. Да коментират откровено подозренията си и да проявяват повече доверие към половинката си. Затрудненията им ще са свързани с възпитанието на децата, ако имат такива. Сблъсъци между поколенията ще се случват често, ще е нужно много търпение и отстъпки, за да се постигне разбирателство.

Несемейните ще се обвържат, само ако са готови да променят част от възгледите си в името на любовта. Ако все още не са, ще си останат сами и през тази година. Интересното е, че ще спрат избора си на личност, която почти непрекъснато е гравитирала около тях, но през повечето време не са имали никакви общи теми на разговор.

Не всичко ще е „по мед и масло“ във връзката им, но като се има предвид колко очарователни и интуитивни са хората-Змии, дребните им недостатъци ще останат на заден план.

Коментирай
Свободно време