Свободно време

Да помогнем на Алекс да пребори левкемията

Малкият спортист се нуждае от спешна костно-мозъчна трансплантация, сумата е непосилна за семейството му

05.06.2019г. / 15 08ч.
Мария Дуковска
Алекс. Снимка: Helpkarma

Алекс. Снимка: Helpkarma

Алекс е само на 12 години, прекрасен спортист, който обича футбола, докато един ден животът на него и семейството му се преобръща. Научават, че Алекс страда от левкемия и след няколко курса на химиотерапия сега се нуждае от спешна костно-мозъчна трансплантация в Германия. Публикуваме апела на неговото семейство, което моли за вашата помощ.

„Здравейте на всички, които четат нашата история и искат да бъдат част от нея!

Алекс е моят син и моята гордост! Той е отличен ученик и много обича спорта. От малък не можех да го отделя от играта с топка. И така и стана! С таланта си той се изгради и тренира футбол много активно.

Всичко вървеше прекрасно, синът ми се развиваше прекрасно, до началото на този месец (май), когато целият ни живот се срина. Започна точно като настинка... Още не мога да си го обясня. След куп изследвания ми съобщиха новината, че синът ми е с ЛЕВКЕМИЯ, и то ВИСОК РИСК с уголемен далак, с уголемен черен дроб, с разширени бъбреци и още куп усложнения...

Веднага започнахме лечение с високодозна химиотерапия, от която Алекс за жалост не се повлияваше...

Сложиха още по-силна, от която получи много усложнения, стана целият в афти, направи реакция и не можеше да диша... Съобщиха ми най-лошото, че левкемията е в краен стадий и поискаха да направим изследвания за съвместимост.

Единствената възможност за нас е костно-мозъчна трансплантация в Германия. Сумата е огромна, дори немислима за нас!

Вярваме, че с вашата помощ и подкрепа, Алекс ще може един ден отново да се завърне жив и здрав на футболното игрище! Вярваме, че заедно ще преборим РАКА!!!

МОЛЯ ВИ, върнете усмивката на Алекс!“

Данните за дарителската сметка са:

IBAN BG96RZBB91551082921088

Банка: Райфайзен банк.

Титуляр на сметката – Оля Любомирова Георгиева-Недкова

Повече информация може да прочетете тук.

Коментирай