Свободно време

6 камъка, които пазят от негативни енергии

Носете ги като бижута

21.02.2020г. / 12 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Завист, гняв, срещи с хора, след които се усещаме неспокойни, понякога ни боли главата, не спим спокойно... Отрицателната енергия е край нас, дори понякога да не се замисляме.Тя отслабва нашата положителна нагласа, което нарушава нормалния ни ритъм, влияе на комуникацията.

За щастие има камъни, с които ни е дарила природата, с чиято помощ можем да противодействаме на тези негативни вибрации.

Вижте кои 6 камъка, освен лабрадорит, хематит, черен обсидиан, могат да ви върнат баланса.

Черен турмалин

Черният турмалин е мощен камък за защита и е „задължително“ да го имате. Той е един от най-добрите за отблъскване на негативните енергии и за насърчаване на по-положителната емоционална нагласа.

Причината черният турмалин да е толкова силен е, че той превръща отрицателната енергия в положителна. Действа като метафизично силово поле около вас. Спомага за активиране на връзката между кореновата чакра и земята, предпазвайки от недоброжелатели и негативни нагласи. Също така прочиства застоялата енергия във вашата среда.

Съвети за жени – ще ви напомнят колко сте уникални

 

                                                      Кианит. Снимка: Istock

Кианит

Много интересен камък, който пази от манипулации. Той принадлежи на гърлената чакра и чакрата на третото око. Кианитът ще ви даде сили да говорите честно, като същевременно да повишите вашето самочувствие и по този начин да балансирате вашите емоции и реакции, особено тогава, когато някой с отрицателна енергия се опитва да ви навреди.

Камъни и кристали, които привличат любовта

Опушен кварц

Красив камък, който осигурява духовна или психическа защита. Той може да разтвори полетата на отрицателната енергия, причинени от мисли като гняв и негодувание.

Коментирай