Свободно време

Какво да вземем на излет в планината?

03.08.2007г. / 09 42ч.
Аз жената
Какво да вземем на излет в планината?

Четка за зъби – стягаме ли си за някъде багажа, винаги първо в сака или раницата мятаме четката и пастата за зъби. Е, ако ги забравим не е болка за умиране, защото можем да си купим нови от първия супермаркет, изпречил ни се на пътя.

Слънчевите очила – слънцето и в планината пече доста безмилостно и независимо на каква възраст сме е задължително да носим такива.

Слънчева шапка – абсолютно задължителна, ако смятаме да правим походи под палещите лъчи на слънцето, дори и да сме достатъчно благоразумни и ранобудни, че да ставаме в пет часа и да вървим до следващата хижа по хладина. Всичко се случва, а и вече слънцето в девет часа сутринта пече почти като обедното.

Бял чаршаф – някой може би се засмя, но помислете защо бедуините се разхождат с подобни бели роби из пустинята. Ако сте забравили слънчевата шапка, плажното масло и дрехите дори, той би ви спасил и от изгаряне, и от комари, и от вятър, а в случай на нужда може да ви служи и за завивка.

Крем против изгаряне – В зависимост от типа на кожата, можем да подберем такъв с по-нисък или по-висок слънцезащитен фактор.

Швейцарско ножче – в него има всичко, което може да ни потрябва, от нокторезачка, ножичка, виличка, до отвертка и тирбушон. Ако често предприемате походи в планината, направо си е задължителен аксесоар.

Фотоапарат – Разбира се, че ако не запечатаме подвига по изкачването на върха, то цялото упражнение се обезсмисля. Доказателственият материал и разказът по картинки ще ви осигури много приятни разговори в мрежата с приятели и специални срещи на кафе.

Компас, бинокъл и мобилен телефон – ако ще излизате в планината е добре да не тръгвате без тях.

Не на последно място – удобни обувки и дъждобран. Времето в планините е променливо и с увеличаване на надморската височина може да преживеете всички климатични промени само за няколко дни.

Добрата екипировка е най-важното условие, да си прекарате добре почивката всред природата.

По-дълга отпуска - по-дълъг живот!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
luba ( преди 11 години )