На 20 декември от 20:00 часа в Зала 1 на НДК ще се състои концерт-спектакъл „Спомен НЛО“, който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО в актуална драматургична конструкция.

На пресконференция по повод спектакъла присъстваха сценаристът на „Спомен НЛО“ Димитър Стоянович, режисьорът Лъчезар Аврамов, композиторът Стефан Димитров и актьорите Георги Мамалев, Антон Радичев и Тончо Токмакчиев. Те споделиха, че на 20 декември ни очакват много забавления в тяхната компания, голяма част от песните на „Клуб НЛО“, скечове, както и някои нови акценти.

В спектакъла ще участват Георги Мамалев, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Антон Радичев и други популярни актьори, свързани с историята на известната музикална група, впоследствие и телевизионно предаване.

По време на пресконференцията Стефан Димитров разказа, че когато е събирал актьорите за проекта се е свързал с един от основните актьори в „Клуб НЛО“ – Павел Поппандов, който обаче заради неразположения със здравето е отказал участие. Макар и без него обаче спектакъл ще има, а организаторите обещават много забавления, музика и смях за всички.

С този проект екипът на „Спомен НЛО“ се завръща във времето на качествените и непретенциозни хумористични предавания, с които поколението на 90-те години и техните деца бяха привилегировани да израснат. Общата цел и мисия е да се провокира отново интересът към доброто съдържание и свободните форми на изразяване.

Освен легендарни скечове като „Тримата в кухнята“, „Професор Гучев“, „Пресцентър на МВР“ и други, актьорите ще представят на сцената нови актуални теми в специално написани за концерт-спектакъла нови актьорски етюди, режисирани от Лъчезар Аврамов.

Специално за събитието ще бъдат създадени видео импресии – специален акцент и отдаване на почит към покойните членове на екипа Велко Кънев и Петър (Чочо) Попйорданов.

Спектакълът е по сценарий на Димитър Стоянович и под режисурата на Лъчезар Аврамов, с музиката на Стефан Димитров и стиховете на Живко Колев и Недялко Йорданов.

Билети за събитието можете да закупите онлайн оттук, както и от билетен център НДК.

Az-jenata.bg е медиен партньор на събитието. „Спомен НЛО“ се провежда с подкрепата на Столична община.