Свободно време

Приключенията ви очакват!

27.08.2007г. / 09 23ч.
Аз жената
Приключенията ви очакват!

Предполагам имате дълъг списък със задачки за лятото, в който пише: да запиша курс по английски; да сваля трите проблемни килограма; да си направя татуировка; да се впусна в приключение. Ако точката с приключенията ви куца, сега е моментът.

Подбрали сме няколко приключения, за които ще разказвате на приятели дълго след това.

Ако сте тип “обичам морето”, имате избор между:
Водолазно спускане (гмуркане) в залив. Чувството е невероятно – пълна тишина, рибите минават пред лицето ви все едно е напълно естествено да сте там, огромни раци, цветни водорасли, друг пъстър свят. Най-хубавото е, че от вас се иска само желание, не е необходимо да сте водолаз или да имате какъвто и да било предишен опит. За всичко се грижи опитен инструктор, вие само се забавлявате.
За дамите, които винаги искат повече са предложенията за спускане до потънал кораб или водна пещера. Невероятно е усещането от докосването до миналото и то на морското дъно. Корабите са няколко, имат си история – за повечето се знае кога и при какви обстоятелства са потънали, как са се казвали и кои са били капитаните им. Например военен дървен ветроходен кораб от 17-18 век, “Костас” – гръцки търговски кораб, потънал при неизвестни обстоятелства ... Ако искате да ги видите обаче е нужно да имате малко подготовка, т. е. ако нямате опит първо трябва да се гмурнете в залива, за да добиете представа от чувството и инструкторът, който ще бъде с вас да види реакциите ви, след това среща с историята. Ако имате тапия за водолаз, направо се спускате до кораба. За пещерата нещата стоят по същия начин, но не си представяйте тъмен ръкав на пещера пълен с вода и вие в него, нищо подобно. Гмуркате се, минавате под скала и излизате от другата страна в пещера, в която има въздух, разхождате се, разглеждате и обратно по същия път.


Ако все пак гмуркането не е за вас, въпреки че е добре човек да опита от всичко в този живот, можете да изберете между: каяк трип по море, разходка с ветроходна или моторна лодка, сърф, водни ски и други морски специалитети. Нищо не е за изпускане, всичко има своето очарование. При разходката с ветроходна лодка се случва да видите делфини, каквито все още има по Северното ни Черноморие. А ако сте компания, препоръчвам каяк трип, по време на който ви съпровожда моторна лодка. В случай че се уморите, връзвате каяка за лодката и се отдавате на плаж на палубата.

Ако сте тип: “по- ме тегли планината” или “хайде да не е на море”, отдайте се на:
Така модерният напоследък полет с парапланер. Лети се с тандемен парапланер, което ще рече, че летите заедно с инструктор, който има грижата за всичко. Непременно си вземете фотоапарат, за да направите незабравими кадри от птичи поглед.
Също може да се включите в екстремен преход с джип – off-road. Джипът се управлява от опитен шофьор, не става дума за черен път, а въобще за липса на път.

Още подобни предложения можете да откриете на страницата на БГ Роудс – приключенски туризъм.

Хубавото на приключенията е, че ви вадят от еднообразното ежедневие, остават спомен за цял живот, вдигат адреналина и не на последно място можете да доставите по-различно удоволствие на гаджето от това да го мъкнете на шопинг по магазините.

Сега с новата услуга на БГ Роудс можете и да подарите приключение. Един наистина незабравим и уникален подарък – приключение и спомен за цял живот. Как става? Като закупите подаръчен талон, на който е указана услугата, която ще ползва притежателя на талона, върху него няма указана цена – той е физическо изражение на вашия подарък. Не се ангажирате с дата и час, в който да се ползва услугата, това ще си реши притежателят на талона.

Успех, и не се оставяйте на скучното ежедневие. Животът е прекрасен!

БГ Роудс – агенция за приключенски туризъм. Можете да ги откриете на телефони: 490 00 90 ; 0888 37 70 70 или
e-mail: team@bulgarianroads.com
www.bulgarianroads.com

Коментирай