Свободно време

Уникален концерт за празника на София

31.08.2007г. / 13 14ч.
Аз жената
Уникален концерт за празника на София

На 13 септември 2007 г., четвъртък, от 18 ч. в Криптата на храма “Александър Невски” по случай Празника на София съвместно с Дирекция “Култура и образование” на Столична община ще се състои концерт на Glass Duo - стъклена арфа.

Дуетът Glass Duo е единствения от този вид в Полша и един от не  многобройните в света.
Изпълнява концерти с класически и развлекателен характер, организира предпремиерни изпълнения на творби, написани специално за тях. Участва в музикални фестивали, телевизионни продукции, има самостоятелни изпълнения и в съпровод на оркестри. Музикантите работят с изтъкнати композитори (Збигнев Прайснер) и оркестри (Националната филхармония във Варшава), правят записи за радиото и телевизията. Инструментът на Glass Duo, който се състои от 54 чаши, разполага с четири и половина октави и е един от най-големите в света.
Нежното звучене на този рядък инструмент, неповторимата атмосфера на изпълняваната на него музика го отличават измежду всички останали. Той предизвиква възхищение и днес, така както някога е възхищавал Моцарт и Бетовен, посветили на “стъклената” музика няколко от най-прекрасните си камерни творби.

Вход с покани, които можете да получите в Полския институт, ул. Веслец 12, от 3 септември 2007 г.

Коментирай