Свободно време

Как да покажете, че сте умни, без да го казвате

Не забравяйте да бъдете учтиви

21.08.2020г. / 07 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки би искал да общува с интелигентна и умна личност, защото разговорите с такъв човек имат друга стойност.Тези положителни качества могат да бъдат предадени чрез нашите действия. Или казано накратко – как да покажете, че сте умни, без да го казвате.

Винаги бъдете навреме

Човек, който се осмелява да губи и един час от времето си, не е открил стойността на живота.“ – Чарлз Дарвин

Колко често закъснявате, дори за срещи с приятели? Да бъдеш навреме, означава да демонстрираш своето самосъзнание и чувство за отговорност. При някои хора закъсненията са лош навик, а това ги кара да бъдат възприемани от останалите като ненадеждни и недисциплинирани. Черти, които не се свързват с умния човек, защото този, който постига своите цели е господар на своето време.

20 знака, че се справяте по-добре в живота, отколкото мислите

Бъдете добър слушател

Помислете си само, когато вие разговаряте с хората, колко от тях наистина ви слушат. Очите им дали са съсредоточени върху вашите, докато говорите. Как се включват в разговора с вас, дали ви дават умни съвети или са някак разсеяни. Да бъдеш добър слушател, включва и способността да контролираш импулсивните мисли, но да бъдеш възприемчив към думите на другия, да имаш уместни реакции.

Бъдете добре организирани

„За всяка минута прекарана в организиране, се печели час.“ – Бенджамин Франклин

Неспособността да сме организирани губи голяма част от нашето време. Още един начин да покажете, че сте умни е да не позволявате това разхищаване на времето.

5 знака, че насреща ви има фалшиво приятелство

Не забравяйте да бъдете учтиви

„Моля, бъдете учтиви. Нищо в живота не бива да ерозира навика да казвате благодаря на хората или да ги възхвалявате.“ Сър Ричард Брансън

Свързани статии

Учтивостта показва, че имате усещане за изтънченост и безкористност. Умният човек винаги е учтив, дори с непознати, дори в ситуации, в които от другата страна не среща учтивост. От друга страна, грубите хора се възприемат като не особено умни.

Поменете детайлите

„Разликата между нещо добро и нещо голямо е вниманието към детайла.“ – Чарлз Р. Суиндол

Умните хора винаги обръщат нужното внимание на детайлите. Как да станете добри в това? Четене, физическа активност, медитация, могат да ви помогнат. Освен това, запомнянето на подробности може да ви бъде от полза и в любовта.

Коментирай
Здраве и красота