Свободно време

Да помогнем на Илияна Христова да пребори рака

Младата жена се бори с тумор на дебелото черво

13.07.2020г. / 16 35ч.
Мария Дуковска
Илияна Христова.

Илияна Христова.

Скъпи читатели, днес ще ви срещнем с една много смела млада жена – Илияна Христова, която има муковисцидоза, преживяла е белодробна трансплантация и е имала надежда, че ще продължи живота си с усмивка, но съдбата отново я подлага на тежко изпитание. Открит ѝ е тумор на черния дроб, с който тя се бори до днес.

Сега Илияна има нужда от нашата помощ и ще е благодарна на всеки, който може да ѝ подаде ръка в това огромно изпитание.

Публикуваме историята на Илияна, разказана от самата нея:

„Здравейте! Казвам се Илияна Христова и съм на 29 години, с основна диагноза кистозна фиброза (муковисцидоза). Преди близо една година преживях така чаканата, животоспасяваща белодробна трансплантация в болницата във Виена – AKH Wien! Това чудо се случи благодарение и на Вас, защото с Ваша помощ успях да събера средствата за престоя в Австрия!

Мислех, че вече всичко е наред и ще стартирам наново живота си, следвайки всичките си мечти! За щастие трансплантацията е успешна и вече мога да дишам свободно! Но само месец след трансплантацията бях „сюрпризирана“ с новината, че се е образувал тумор на дебелото черво, вследствие на тежката имуносупресия (това са лекарствата срещу отхвърляне на белия дроб).

Последваха две операции за премахване на тумора. Казаха ми, че всичко е наред, че са изчистили добре всичко и са премахнали и околни лимфни възли, въпреки че е нямало метастази. След още един месец, при контролен скенер се установи, че имам метастази в черния дроб. Лекарите смятат, че този бърз растеж се дължи на потиснатия имунитет. Взеха решение да ме подложат на химиотерапия. След направени 4 курса, нямаше подобрение, напротив, метастазите увеличиха броя и размерите си. Смениха с друг вид химиотерапия плюс имунотерапия, от които изкарах още 4 курса, но се оказаха толкова агресивни, че получих перфорации на червата. Последваха две животоспасяващи операции през април, тази година.

Сега продължавам със същата терапия, като скоро ме очаква 11-тата по ред. Важно е да бъда във Виена, за да могат лекарите да реагират навреме, ако подобно нещо се случи отново. Онколозите, пулмолозите и хирурзите са в постоянна връзка помежду си, тъй като съм рисков пациент, полиморбиден и се налага комплексно наблюдение. Добрата новина е, че на последния скенер от 26 май 2020 г., се наблюдава минимално редуциране на туморната маса. Минимално, но за мен това е голяма надежда! Очакванията на лекарите са метастазите да смалят още размерите си и да могат да ги отстранят с операция!

Отново се обръщам към Вас с молба за финансова помощ! Тези средства са ми необходими за:

– Разходи за престой във Виена, които са непосилни за моето семейство;

– Освен това се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи.

През последните 2 години, Вие ми показахте, че мога да разчитам на Вас и се надявам отново да ме подкрепите!Който желае, може да дари на следната банкова сметка:

Банка ДСК:

IBAN BG58STSA93000019057800 BIC STSABGSF

Илияна Владимирова Христова

PayPal: paypal.me/borbazadah

Сърдечно Ви благодарим, аз и моето семейство!“

Повече за основното заболяване можете да намерите на: www.lifewithcf.org.

Коментирай