Свободно време

Антикризисните мерки на правителството – в „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR

Публицистичното предаване с водещ Милена Милотинова ще се завърне в ефира през есента

31.07.2020г. / 11 27ч.
Михаела Лазарова
Милена Милотинова. Снимка:  Bulgaria ON AIR

Милена Милотинова. Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди да излезе в заслужена лятна ваканция, водещата на публицистичното предаване „Брюксел 1“ Милена Милотинова ще постави на фокус в студиото едни от най-належащите и актуални за обществото теми – за европейската сделка по спасителния план на ЕС и обещаните 29 млрд. евро за България при разпределението на европейския бюджет до 2027 г. В печелеща или губеща позиция е страната след постигнатото споразумение – отговори на този и още въпроси ще чуем в събота, 1 август, от 17:30 часа от евродепутатите Андрей Новаков и Петър Витанов.

„Това е директна помощ за всеки един пенсионер, говорим за над 2 млн. пенсионери, както и допълнително финансиране и увеличаване на заплатите на хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса – и в РЗИ, и в болниците, които имат COVID отделения. Това е израз на признателността, която се отдава на тези хора“, на мнение е Андрей Новаков.

Според другия събеседник обаче цифрите говорят друго:

„По отношение на мерките – няма как да съм удовлетворен, нито от първия, нито от втория пакет. Ще ви дам факти. 500 млн. лв. бяха предвидени за малки и средни предприятия през ББР. Знаете ли колко са усвоени до момента? 9 млн. лв. По този начин ще ги усвояваме до 2030 г. Бавно се отпускат, защото нямаме административен капацитет“, каза и Петър Витанов в студиото на „Брюксел 1“.

Каква ще бъде новата здравна политика на новия здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов – темата ще коментират математикът от БАН и член на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов и пулмологът д-р Александър Симидчиев. Двамата ще споделят и наблюденията си относно възможните сценарии за развитие на COVID-19 и защо попаднахме в „черните списъци“ на редица държави.

Тези и още актуални теми от България и света – гледайте в последното за летния тв сезон издание на предаването „Брюксел 1“, на 1 август, от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR. От септември „Брюксел 1“ с Милена Милотинова ще се завърне не само с още по-актуални теми, коментари и събеседници в студиото, но и с нова динамика, а дотогава ще бъдат излъчени едни от изданията, предизвикали най-голям интерес през изминалия сезон.

Коментирай