Карта на деня – Луната – когато се появи тази карта, ние знаем, че ще има предизвикателни емоции, срещу които се налага да се изправим очи в очи. Трябва да надникнем в дълбоките си тъмни кътчета. Това е моментът да се обърнем навътре, да извървим пътя на душевните си търсения и да се изправим срещу страховете си. Често това, което проектираме в света, който оформя социалния ни живот, идва от чувства и страхове, които са били потиснати. А това блокира щастието! Чак след като всичко бъде разкрито и осъзнато, ще научим уроците си и пътуването към светлината ще започне.

Съвет за деня – Десетка жезли ни предупреждава да не се преуморяваме днес. Възможно е да сте поели твърде много задължения и да не успявате да си обърнете вниманието, което Луната изисква, за да сте осъзнати и в баланс. Дайте си почивка и се опитайте да свалите от плещите си част от грижите, които сте поели.

В работата:

Не прекалявайте с работата днес, обърнете внимание и на социалния аспект. Общувайте, опознайте колегите си, средата, в която работите и прекарвате по-голямата част от деня си! Това ли искате от живота, доволни ли сте от средата си, от работата? Потърсете отговорите на тези важни въпроси и си дайте сметка за нещата, които сте отлагали поради липса на време, но които са важни и значими.

За влюбените и семейните:

Направете този ден – емоционален ден, в който да споделяте за себе си с другия и да му разказвате за съкровените си мечти. Чуйте и него, опознайте го, отворете се за всичко, което ви казва. Общувайте истински, от сърцето и от душата си.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.