Свободно време

Деница Кукушева: Да представиш инвестиционния продукт е предизвикателство

Деница Кукушева е с повече от 15 години опит на българския капиталов пазар

02.11.2020г. / 15 26ч.
Мария Дуковска
Деница Кукушева. Снимка: личен архив

Деница Кукушева. Снимка: личен архив

Светът на капиталовите пазари и големите инвестиции може би ни изглежда като нещо много далечно, сериозно и отговорно. И то наистина е такова. Но сякаш забравяме, че в този бизнес свят водещата енергия са хората - онези личности, които създават амбициозни проекти, други, които пък успяват да ги представят по най-добрия начин и трети, за които е отредено призванието да ги продадат успешно и клиентът да остане доволен. Какъв е животът зад завесите на едно от най-големите управляващи дружества в България и труден ли е пътят от студентската скамейка до една от отговорните позиции в него, ще разберем от разговора ни с Деница Кукушева, мениджър операции в „Конкорд Асет Мениджмънт“ АД.  Тя ни сподели не само за своя професионален път, но и ни допусна в своя личен свят. Приятно четене.

Представете се с няколко думи.

Казвам се Деница Кукушева и през есента на 2013 година се присъединих към екипа на  УД „Конкорд Асет Мениджмънт“ АД, като мениджър операции. Имам над петнадесетгодишен опит на българския капиталов пазар.

Как решихте да се насочите към тази професия?

Всичко стана случайно. Бях четвърти курс студентка по Финанси, когато ми направиха предложение да стана част от екипа в инвестиционен посредник. Беше точно по моята специалност, а условията много ми допаднаха и така стартира моята кариера. С времето ставаше все по-интересно, докато разучавах и навлизах все по-уверено в професията с желание за развитие и постигане на добри резултати.

В какво точно се изразява вашата дейност?

Работата ми е свързана с преоценка на активите на договорните фондове, които управлява нашето дружество, а също така и комуникация с клиенти. 

Коя е най-любопитната част от работата ви? 

Целият процес на работа, от създаване на инвестиционния продукт до самото му предлагане, всяка стъпка е любопитна и интересна. За нас е важно как най-добре и разбираемо да бъде представен и приет от клиента.

Кои са предизвикателствата, с които най-често се срещате в професионален план?

Привличането на нови клиенти за мен е едновременно удоволствие и предизвикателство. Изисква се добра преценка, подготовка, познание и постоянство да представиш достатъчно разбираемо за клиента инвестиционния продукт, който предлагаш.

През тази година Конкорд Асет Мениджмънт има специален повод да празнува – навършвате 15 години. Какво бихте си пожелали в професионален план за следващите 15?

Пожелавам си все така да сме задружни, иновативни и успешни в това, което правим. През последните две години постигнахме страхотни резултати, създадохме нови продукти, които да улеснят максимално нашите клиенти. Ние сме невероятен екип.  

С какви предизвикателства се срещнахте по време на извънредната ситуация, свързана с коронавируса?

Пандемията от COVID-19 промени живота и ежедневието ни. Най-голямото предизвикателство беше поставянето в изолация, за да се предотврати разпространението на пандемията.

Живеем в динамично време, натоварени с много задачи и ангажименти. Какво е вашето бягство от стреса? Как обичате да релаксирате, имате ли хоби, с което запълвате свободното си време?

Свободното си време обичам да прекарвам с любимите си хора. Никога не ми е скучно. Релаксирам, като си чета интересна книга или слушам музика, а понякога просто си мързелувам. Обичам да рисувам, да си майсторя фигури от пластилин...

Как успявате да балансирате между професионалния и личен живот?

Балансът между професионалния и личния живот е много важен, тъй като липсата му ти създава още по-голям стрес. За мой късмет съм се научила, когато работя да съм изцяло отдадена на задачите, които имам в работа, а след края на работния ден се отдавам изцяло на любимите си хора.

Обичате ли да пътувате? Има ли дестинации, които са ви впечатлили най-силно и с какво?

Свързани статии

Кой не обича да пътува? Обожавам да пътувам, както в България, така и по света. Всяко местенце, което съм посетила ме е впечатлило по свой начин със своята красота, природа, история, традиции и предизвикателства.

Какъв съвет бихте дали на по-младото си Аз преди 10 години? 

Не бъди толкова самокритична! Бъди по-търпелива, намали скоростта и обръщай внимание на нещата, които не забелязваш по пътя си, когато бързаш. 

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на всички читатели на Az-jenata.bg най-важното,  да са здрави, позитивни, както и да не губят себе си в сивото и напрегнато ежедневие. Да бъдат смели, амбициозни и отговорни, да преследват целите си и да не се отказват.

Коментирай