Свободно време

Есен, есен...

19.10.2007г. / 09 08ч.
Вергиния Генова
Есен, есен...

Есента за всеки е нещо различно и нещо лично. Но тя бележи доста драстични промени в климата, а от там респективно и в душевната ни нагласа към света. И изведнъж в главата ни постоянно започва да звучи:
“Есен, есен умиращ сезон, кратка песен, тъга, полутон...”
И това са донякъде нормални есенни настроения и промени вътре и вън от нас.

В нашата анкета посветена на есента взеха участие 1100 човека. И очаквано най-високият процент от гласовете е за носталгията по лятото 34.09%. Толкова ни е било хубаво да е слънчево и топло, да се развяваме само по една рокличка и чехли, да стоим до късно навън и да се наслаждаваме на залеза. Лятото и утрините са по-свежи и нощите по-романтични. Особено когато са останали добри спомени, носталгията и желанието отново да се върне са огромни. Но земята се върти и отново пак ще дойде лято.

Реалистите сред нас са 18.55 %, те се настройват да очакват зимата. Ремонтират къщите, уплътняват прозорците, правят зимнина или просто трупат килограми, за да имат калории за зимата. Широките дрехи през есента го позволяват.

20.82% обаче именно зазимяването на душата, вратата и тялото не им харесва и те изпадат в меланхолия. Лекарите биха казали – нормална реакция на организма, слънчевите лъчи намаляват.

8.36% пък са обхванати от ентусиазъм. Наистина странен процент. Това или са хора, които цяло лято са почивали, набрали са енергия и желание за работа и са готови да работят на пълни обороти, или дами, които винаги се стремят да бъдат различни. Но най-логичното предположение, на което залагам, е че това са нашите тийнейджъри, винаги ентусиазирани и винаги готови за екшън приключения, които се радват, че след лятната ваканция отново са всред любимите си приятели.

За по-улегналите и свикналите на всякакви ветрове и промени 18.18 % – есента е просто сезон.

И ако времето навън определя онова, което е вътре в нас, значи е време да променим нещо.

Бижутата и аз

Коментирай