Свободно време

Сезонът на Овена – динамика от планетарни енергии

Ще можем да правим промени

17.03.2021г. / 12 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Началото на пролетта свързваме с периода на зодия Овен. Той ще настъпи на 21 март. През сезона на Овена ни очакват няколко ключови космически събития, които ще разгърнем в следващи статии. И все пак кои ще са те и как биха ни повлияли?

Какво отличава жените Овни от останалите?

На 25 март – Слънце, свързано с Венера

Когато планетата на любовта, парите и връзките – Венера, се изравнява със Слънцето, ние получаваме много от неговата енергия. Възможно е да вземем някои смели решения, ръководейки се от сърцето.

На 28 март – Пълнолуние във Везни

Сезонът на Овена ще ни предложи едно от най-вълшебните пълнолуния през тази година. По време на това пълнолуние, Луната, заедно с Марс и Сатурн ще се подредят в перфектен триъгълник, наречен голям тригон. Той се счита за щастлив, защитен и дори магически.

Може да очакваме хармония и лесен поток на енергия между тези космически енергии. Марс и Сатурн, заедно с Луната, ще ни мотивират да работим усилено и да следваме мечтите си. Ще видим плодовете на нашите усилия, но и резултатите от някои рискове, които сме поели.

Пролетен хороскоп за всяка зодия

На 28/29 март – Слънцето в съвпад с Хирон

На 28 март ни очаква пълнолуние във Везни, но също така и подреждането на Слънцето и Хирон. Енергията на Хирон ни помага да приемем нашите травми и рани и да ги превърнем в портали на сила, вдъхновение и изцеление за себе си и за другите. Когато обединяваме енергията си със слънцето, ние получаваме повече сила и вдъхновение.

На 3 април Меркурий влиза в знака на Овен

Тогава Слънцето, Меркурий и Венера в Овен, ще създадат силна енергия и ще ни помагат да направим някои по-смели ходове. Ще бъде важно обаче да внимаваме какво споделяме с другите, както и да не казваме неща, за които може да съжаляваме по-късно. Енергията на Овен може да бъде импулсивна, така че трябва да сме по-предпазливи.

20 положителни черти на Овена

На 9 април – площад Марс и Нептун

Една интересна динамика на енергията, която може да ни помогне да мислим по-креативно и гъвкаво, да намерим по-различни решения на някои въпроси. Енергията ще ни бъде полезна, когато търсим яснота или се налага да минем по неравен път.

На 11 април ни очаква новолуние в Овен

То е едно от най-мощните, за всичко, което ни се иска да привлечем. При новолунието в Овен, Венера и Плутон ще са много активни, укрепвайки нашата вътрешна сила. Време, в което да се свържем с нашето Аз и да напомним своята стойност.

Талисмани за късмет за зодия Овен

На 14 април Венера навлиза в знака на Телец

Възможно е да започнем да усещаме нещата сякаш се забавят и ще ни се иска да бъдем по-методични относно следващите си стъпки напред.

На 18 април Слънцето се свързва с Меркурий

Изравняването на Слънцето и Меркурий винаги е специално космическо събитие, което ще засегне комуникацията, скритите послания, интуицията.

Снимка: iStock

Коментирай