Свободно време

Истината за атентата в „Света Неделя“ – тази неделя в „Операция История“

Историческото предаване с водещ росен Петров гледайте на 25 април, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR

21.04.2021г. / 10 00ч.
Мария Дуковска
Истината за атентата в „Света Неделя“ – тази неделя в „Операция История“

Тази неделя предаването „Операция История“ ще запознае зрителите с малко известни факти около две от най-значимите събития в нашата история – създаването на българската държава и един от най-големите терористични атентати в историята ни – този в църквата „Света Неделя“.

На 16 април се навършиха 96 години от един от най-кървавите атентати в историята на страната ни – този в църквата „Света Неделя“. Близо век по-късно все още има спорове кой стои зад извършителите на кървавия взрив в центъра на София. Според някои историци атентатът е дело на военната организация на БКП, според други той е дело на комунистическа партия, някои историци смятат, че това е опит на крайно десни военни да извършат държавен преврат, използвайки комунистически деятели като маша.

Коя версия е най-правдоподобна и какво още не знаем за кървавия терор в църквата „Света Неделя“ ще разкаже Борислав Миланов.

В студиото на „Операция История“ на 25 април ще бъде и доц. Веселина Вачкова, чиито трудове и книги промениха всичко, което българите знаем за историята си. В разговора с водещия Росен Петров тя ще разкрие, че българската държава е създадена през 480 година, а не както всички знаем – през 681 година. По думите на доц. Вачкова за това, че страната ни е на 15 века, а не на 13, имало писмени доказателства.

Не пропускайте да научите истината – на 25 април, от 16:30 часа, в предаването „Операция История“, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай