Свободно време

„Принцеси наистина“

Красиви и въздействащи истории за съдбите на истински принцеси от Катя Антонова

14.06.2021г. / 07 54ч.
Аз жената
Корица: издателство "Рибка"

Корица: издателство "Рибка"

Принцеси наистина“ е извънредно красиво илюстрирана книга с приказки, само че героите в нея не са приказни, а реални. В заглавието на издателство „Рибка“ единайсет принцеси са представени със забавни и вълнуващи истории за любов и женитби, интриги и войни, разкош и заточения.

Всъщност, „Принцеси наистина“ е книга за женски съдби. И да, всички принцеси са истински, а историческите факти са представени трогателно, понякога смешно. Сред принцесите са личности като Елена Българска, Исабел Кастилска, съпругите на български владетели, кралици, императрици, влиятелни и красиви жени със знатно потекло и често нелек и противоречив живот.

Историите им са разказани увлекателно и забавно от Катя Антонова, автор на „Феята от Захарницата“, „Двете кралства“ и „Седмицата на мишлето“, а илюстрациите на Кремена Ягодина са нежни и въздействащи – истински картини.

След двегодишна работа по книгата, „Принцеси наистина“ бе представена на достойно за знатни дами събитие в галерия „Оборище 5“. Според посетилите премиерата многобройни читатели, това е една от най-красивите български книги, излизали някога. Проектът е консултиран от проф. д-р Александър Николов, ръководител катедра в Софийския университет, а всяка история е допълнена с любопитни факти и интересни предизвикателства към читателя.

На книжния пазар от 31 май 2021 г.
Обем: 84 стр.
Корична цена: 34 лв.

Коментирай
Свободно време