Карта на деня – Звездата е въплътената надежда. Тя сбъдва мечти. Звездата е плодородна и щедра, зарежда ни с оптимизъм и вяра в бъдещето. Денят е много подходящ за женски практики, срещи с приятелки, за да се заредим и напълним с енергията на плодородието и изобилието. За мъжете е добре да спортуват отборни игри. Вещае лекота и радост от живота.

Съвет за деня – Четворка чаши изобразява неудовлетворение от работата, от постигнатото, скука. Въпреки пълните чаши, които стоят пред нас и късмета, който имаме, ние сме вътрешно недоволни и унили. Може би искаме да сме на друго място и да правим други неща, но задълженията ни принуждават да стоим там, където сме.

В работата:

Комбинацията от карти днес е доста противоречива, от една страна Звездата ни мотивира да сме леки и оптимистично настроени, а от друга Четворка чаши ни приземява и ни напомня, че трябва да свършим и ежедневните скучни задължения, които не бива да отлагаме.

За влюбените и семейните:

Може би хвърчите в облаците, но трябва да се приземите и да поставите отношенията си на стабилна основа, преди да строите въздушни кули от мечти. Опитайте се да бъдете реалисти. Енергията на деня е оптимистична, но не трябва да губим от поглед и рационалното.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.