Карта на деня – Асо жезли – това е начало, мъжка енергия, намерение. Днес във вас може да се разгори желание, намерение, да ви обсеби идея, която да ви зареди със жизненост и да ви даде устрем да работите и действате, за да удовлетворите вашата страст.

Съвет за деня – Крал на пентаклите е символ на благополучието и уредения живот. Това, което искате ще стане, ако е свързано с материални придобивки, ала трябва да проявите търпение и да държите фокуса си върху целите, които имате. Този крал е консервативен и муден. При него нещата трябва да стават бавно.

В работата: Днес трябва да сте целеустремени, но най-вече търпеливи. Енергията на Крал пентакли е в противовес на бързата и пламенна енергия на Асо жезли. Нека идеите идват бързо и да бъдат пламенни, но с изпълнението и труда, който ще положите не трябва да се бърза. Така проектите ще са трайни и ще дадат резултата, който очаквате.

За влюбените и семейните: Има предразположение за недоразумения и неразбирателство, на което не трябва да се поддавате. Ако не срещате отклик и разбиране насреща си – изчакайте. Старайте се да оставите важни разговори и изясняване на отношения за друг ден.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.