Карта на деня – Дяволът.

Дяволът показва несъответствие с Духа и изкривен мисловен процес, който предизвиква животински инстинкти. Губим контрол над ума и тялото си от други сили. Дяволската карта представлява също страст, удоволствие, сексуално желание, циклене в извършването на излишни неща, привързаност и понякога пристрастяване.

Съвет за деня – Жрецът.

Това е интересна комбинация! Жрецът представлява моралния и духовен аспект на материята, а Дяволът – материалния и физически аспект, но също и Сянката. За да бъдат приети, части от нас, за които знаем, че са неприемливи за обществото, са отделени от съзнанието и изтласкани към несъзнаваното като сянка. Днес е ден за интересна възможност – как да интегрираме и Дявола и Бога в себе си.

В работата: Истината е, че всички имаме нужда от малко от енергията на Дявола в живота ни, за да се запалим за нашите страстни проекти, за да ни даде тласък в работата, за да ни вдъхнови да се забавляваме. Но също така трябва да се уверим, че не стигаме до крайност.

За влюбените и семейните: За влюбените енергията на Дявола е особено нужна, защото за да имаме пълноценна връзка се налага да бъдем сексуално привлечени от партньора си. Но винаги трябва да внимаваме и да спазваме баланса в тези отношения, за да не даваме превес само на материалните аспекти на връзката.

Не се поддавайте на ревност, на зависимост и фиксация в партньора. Търсете лекотата в отношенията.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.